Vitaj v tvojom prvom tíme!

Profilová fotka používateľa Rana WildsAktualizované pred 18 hodinami používateľom Rana Wilds

Ste pripravení začať s tímom Team? Prečítajte si tento článok a zistite, ako si na Padlete založiť prvý tím Team.

Tím Team založí jeho vlastník, ktorý sa stane vlastníkom účtu. Keď do účtu pridáte ďalších používateľov, môžete v prípade potreby vlastníctvo previesť.

Vytvorenie tímu Team

Ak chcete začať, prihláste sa na stránke padlet.com a prejdite na svoju tabuľu Padlet. Kliknutím na názov účtu v pravom hornom rohu zobrazíte používateľské menu. Potom kliknite na možnosť Vytvoriť nový pracovný priestor.

Po kliknutí na toto tlačidlo sa zobrazí výzva na výber možnosti Začať skúšobnú verziu (30-dňová bezplatná verzia) alebo Predplatiť (okamžité spustenie predplatného).

Po výbere zadajte názov a URL adresu tímu Team. Môžete si vybrať vlastný názov alebo použiť názov navrhnutý službou Padlet. Potom kliknite na možnosť Zaplatiť teraz alebo Začať 30-dňovú bezplatnú skúšobnú verziu. V oboch prípadoch môžete hneď začať pracovať vo svojom tíme Team.

Okrem tohto článku vám s nastavením účtu tímu Team pomôže aj karta Začíname na tímovej tabuli Team. Stránku Začíname môžete odstrániť kliknutím na tlačidlo Odstrániť v pravom hornom rohu.

Ak kartu Začíname nevidíte, skontrolujte názov účtu v pravom hornom rohu stránky a uistite sa, že ste na tímovej tabuli Team. Ak sa nezobrazuje názov vášho tímu Team, kliknutím na zobrazený názov ho zmeňte.

Prispôsobenie informácií o tíme Team

Názov a avatara tímu Team môžete upraviť v nastaveniach. Kliknite na názov účtu v pravom hornom rohu stránky a vyberte položky Nastavenia > Informácie o tíme. Môžete tiež kliknúť na položku Informácie o tíme na stránke Začíname.

Pridanie používateľov

Tímy Team majú štyri roly: Vlastník (to ste vy!), Správca, Tvorca a Prispievateľ. Po prechode na platený plán Team Gold vám budeme účtovať poplatok za vlastníka a každého správcu a tvorcu. Prispievatelia sú zadarmo! Viac informácií o rolách nájdete tu.

Nových členov môžete pozvať prostredníctvom odkazu v časti Nastavenia > Členovia. Kliknite na tlačidlo Pozvať a potom na položku Zapnúť odkaz pri každej role, do ktorej chcete používateľov pozvať.

Po zapnutí odkazov na pozvánky ich môžete skopírovať a poslať členom tímu. Ak už nechcete pridávať ďalších používateľov, môžete odkazy aj vypnúť.

Po prijatí pozvánky sa používateľ zobrazí na tejto stránke. Keď sa pripojí, môžete zmeniť jeho rolu alebo dokonca previesť vlastníctvo na iného člena tímu. Stačí kliknúť na rozbaľovaciu ponuku s jeho aktuálnou rolou.

Členov, ktorí už nemusia byť súčasťou vášho tímu Team, môžete aj deaktivovať. Deaktivovaný člen tímu už nebude mať prístup k účtu tímu Team, jeho padlety, príspevky a komentáre však zostanú viditeľné.

Správcovia budú môcť pozývať členov do vášho tímu Team, ak ste zapli odkazy na pozvánky.
Ak máte platený plán Team Gold a k účtu sa pripoja ďalší správcovia alebo tvorcovia, po 24 hodinách vám za nových používateľov automaticky zaúčtujeme poplatok. Pri zapínaní odkazov na pozvánky postupujte opatrne.

Správa fakturácie

Všetko potrebné môžete spravovať v časti Fakturácia: ukončiť skúšobnú verziu a prejsť na Team Gold, zmeniť mesačné predplatné na ročné alebo aktualizovať platobnú kartu. Prejdite do časti Nastavenia > Fakturácia (pod názvom tímu Team).

Ak prejdete na Team Gold, budeme vám účtovať poplatok za každého vlastníka, správcu a tvorcu vo vašom účte. Prispievatelia sú zadarmo.
Ak už máte plán Team Gold a do účtu pridáte ďalších správcov alebo tvorcov, príslušný poplatok vám zaúčtujeme za každého ďalšieho používateľa.

Vytváranie tímových padletov

Keď na svojej tabuli vytvoríte nový padlet, môžete si vybrať, kde ho vytvoríte: vo svojom osobnom účte alebo v tíme Team. Medzi týmito možnosťami môžete prepínať v používateľskom menu. Kliknite na názov účtu v pravom hornom rohu tabule a vyberte požadovaný účet.

Zdieľanie tímových padletov

Okrem štandardných nastavení súkromia môžete padlety zdieľať so svojím tímom Team pomocou nastavenia súkromia Iba tím.

Padlety s nastavením súkromia Iba tím nebudú predvolene viditeľné používateľom mimo vášho tímu Team. K padletu prostredníctvom odkazu získajú prístup iba členovia vášho tímu Team.

Pri použití nastavenia súkromia Iba tím môžete tiež určiť, či sa padlet zobrazí na tímovej tabuli Team. Ak túto funkciu zapnete, padlet sa zobrazí na tabuli každého člena tímu Team. Ak ju vypnete, členovia tímu budú na prístup k padletu potrebovať jeho odkaz.

Padlety nastavené na možnosť Iba tím môžete stále zdieľať aj s ľuďmi mimo tímu. Pozvite jednotlivca pomocou používateľského mena alebo e-mailu a udeľte mu vlastné povolenia. Viac informácií nájdete tu.
Predvolené nastavenie súkromia tímových padletov je Iba tím a padlety budú na tabuli skryté.

Odstránenie tímu Team

Ak chcete odstrániť svoj tím Team, prejdite do časti Nastavenia > Odstrániť tím. Upozorňujeme, že týmto krokom odstránite všetky padlety vo svojom tíme Team! Odstránené padlety sa nedajú obnoviť.

Časté otázky

Koľko tímov Team môžem vytvoriť?
Môžete vytvoriť jeden tím Team. V niekoľkých tímoch Team však môžete zastávať rolu správcu, tvorcu alebo prispievateľa.
Koľko ľudí môžem pridať do svojho tímu Team?
Koľko len vaše drahé srdce ráči. :)
Môžem zmeniť používateľské meno člena tímu Team?
Nie. Ak si člen vášho tímu Team potrebuje zmeniť používateľské meno, bude to musieť urobiť v nastaveniach svojho účtu.

Bol tento článok užitočný?

Súvisiace články