Udostępnij padlet użytkownikom spoza naszej organizacji

صورة الملف الشخصي لـRana Wildsتم التحديث 7 godzin temu بواسطة Rana Wilds

Konta Padlet dla szkół

Zmień ustawienia prywatności

Jeśli masz konto Padlet dla szkół i chcesz bezproblemowo udostępnić padlet osobie spoza organizacji, możesz najpierw zmienić Ustawienia padletu, aby umożliwić dostęp.

  1. Kliknij ikonę strzałki Udostępnij w prawym górnym rogu padletu.
  2. W sekcji Uprawnienia wybierz z menu rozwijanego:
    • „Odwiedzający z linkiem” – Autor
    Takie ustawienie umożliwia każdej osobie mającej link dodawanie wpisów do padletu.

Dowiedz się więcej o opcjach uprawnień dla odwiedzających.

Możesz teraz opublikować i udostępnić padlet dowolnej osobie — rejestracja nie jest wymagana! Oto kilka sposobów publikowania padletu i zapraszania osób do uzyskania do niego dostępu.

Możesz przypisać różne uprawnienia członkom obszaru roboczego i gościom. Na przykład ustaw „Odwiedzający z linkiem” (goście) jako Czytelnik, aby mogli tylko wyświetlać wpisy, a członkom obszaru roboczego przyznaj wyższą rolę, taką jak Autor lub Moderator, aby mogli dodawać wpisy lub nimi zarządzać.

Dodaj współpracowników

Dodaj użytkownika spoza organizacji jako współpracownika! Dodawanie współpracowników do padletu to także świetny sposób na przyznanie indywidualnych uprawnień. Jeśli na przykład chcesz ustawić dla padletu rolę Komentujący (aby użytkownicy mogli jedynie komentować wpisy w padlecie), ale kilka osób ma mieć uprawnienia Autora, możesz dodać je jako współpracowników i przyznać im indywidualne uprawnienia. Dowiedz się tutaj, jak dodawać współpracowników do padletu!

Na koncie Padlet dla szkół współpracownikami mogą być użytkownicy z Twojej organizacji lub osoby spoza szkoły! Wystarczy, że mają konto Padlet — wtedy można dodać je jako współpracowników.

Najczęściej zadawane pytania

Dlaczego nie mogę dodać użytkowników spoza organizacji jako współpracowników?
Jeśli masz problem z dodawaniem użytkowników spoza organizacji jako współpracowników na koncie Padlet dla szkół, ta opcja może być zablokowana przez właściciela/administratora konta. Skontaktuj się z nim, aby poprosić o włączenie tej funkcji, lub skontaktuj się z nami!

هل كانت هذه المقالة مفيدة؟

مقالات ذات صلة