Vitajte vo svojom prvom tíme!

Profilová fotka používateľa Rana WildsAktualizované pred 15 hodinami používateľom Rana Wilds

Ste pripravení založiť tím? Prečítajte si tento článok a zistite, ako na Padlete založiť svoj prvý tím.

Ten, kto vytvorí váš tím, sa stane vlastníkom účtu. Akonáhle k účtu pridáte ďalších používateľov, v prípade potreby môžete vlastníctvo preniesť na iného používateľa.

Vytvorenie tímu

Ak chcete založiť tím, prihláste sa na stránke padlet.com a prejdite na hlavnú stránku Padletu. V pravom hornom rohu kliknite na názov svojho účtu, čím sa zobrazí používateľské menu. Tu kliknite na možnosť Vytvoriť nový pracovný priestor.

Po kliknutí na toto tlačidlo budete vyzvaní, aby ste si vybrali možnosť Začať skúšobnú verziu (30-dňová bezplatná verzia) alebo Predplatiť (ak chcete predplatné začať ihneď).

Po výbere zadajte názov a URL vášho tímu. Môžete si zvoliť vlastný názov alebo použiť názov, ktorý vám ponúka Padlet. Následne kliknite na „Zaplatiť teraz“ alebo „Začať 30-dňovú bezplatnú skúšobnú verziu“. V oboch prípadoch môžete s vaším tímom začať pracovať ihneď.

Okrem tohto článku môžete na nastavenie účtu tímu využiť kartu Začíname na riadiacom paneli tímu. Stránku Začíname môžete tiež odstrániť kliknutím na Odstrániť v pravom hornom rohu.

Ak nevidíte kartu „Začíname“, uistite sa, že sa nachádzate na riadiacom paneli vášho tímu – skontrolujte názov vášho účtu v pravom hornom rohu stránky. Ak sa názov vášho tímu nezobrazuje, kliknite na zobrazený názov a zmeňte ho.

Prispôsobte informácie o tíme

Názov a avatar tímu môžete upraviť v nastaveniach. Stačí kliknúť na názov vášho účtu v pravom hornom rohu stránky a vybrať možnosť Nastavenia > Informácie o tíme. Môžete tiež kliknúť na položku Informácie o tíme na stránke Začíname.

Pridávanie používateľov

Tímy majú štyri role: Vlastník (to ste vy!), Správca, Tvorca a Prispievateľ. Akonáhle prejdete na platený plán Team Gold, bude vám účtovaná platba za Vlastníka a každého Správcu a Tvorcu. Prispievatelia sú zadarmo! Viac informácií o rolách nájdete tu.

Nových členov môžete pozvať prostredníctvom odkazu v časti Nastavenia > Členovia. Kliknite na Pozvať a potom na Aktivovať odkaz pre každú rolu, ktorú chcete pozvať.

Po aktivovaní pozývacích odkazov môžete odkazy skopírovať a rozoslať svojim kolegom v tíme. Odkazy môžete tiež deaktivovať, ak nechcete, aby sa pridávali ďalší používatelia.

Akonáhle používateľ prijme pozvánku, zobrazí sa na tejto stránke. Po tom, čo sa pripojí, môžete zmeniť jeho rolu a dokonca preniesť vlastníctvo na iného člena tímu. Stačí kliknúť na roletové menu s jeho aktuálnou rolou a zmeniť ju.

Môžete tiež deaktivovať členov, ktorí už nemusia byť súčasťou vášho tímu. Akonáhle je člen tímu deaktivovaný, už nebude mať prístup k účtu tímu, ale jeho padlety, príspevky a komentáre budú naďalej viditeľné.

Správcovia budú môcť pozývať členov do vášho tímu, ak máte povolené pozývacie odkazy.
Ak máte platený plán Team Gold a k vášmu účtu sa pripoja ďalší správcovia alebo tvorcovia, po 24 hodinách vám budú automaticky vyúčtovaní noví používatelia. Pri aktivácii pozvánkových odkazov buďte opatrní.

Správa fakturácie

Ak chcete ukončiť skúšobnú verziu a prejsť na Team Gold, prejsť z mesačného na ročné predplatné alebo aktualizovať údaje o kreditnej karte, všetko môžete spravovať v sekcii Fakturácia. Stačí prejsť do Nastavenia > Fakturácia (pod názvom vášho tímu).

Ak prejdete na plán Team Gold, v danom momente vám zaúčtujeme poplatok za každého vlastníka, správcu a tvorcu vo vašom účte. Prispievatelia sú zadarmo.
Ak už máte plán Team Gold a pridáte do svojho účtu ďalších správcov a tvorcov, za každého ďalšieho používateľa vám bude účtovaná príslušná suma.

Vytvorenie tímových padletov

Keď vytvárate nový padlet z riadiaceho panela, môžete si vybrať, v ktorom priestore ho chcete vytvoriť: vo vašom osobnom účte alebo vo vašom tíme. Medzi týmito dvoma možnosťami môžete prepínať v používateľskom menu kliknutím na názov vášho účtu v pravom hornom rohu riadiaceho panela a výberom príslušného účtu.

Zdieľanie tímových padletov

Okrem štandardných nastavení súkromia môžete zdieľať padlety so svojím tímom pomocou nastavenia súkromia „Iba tím“.

Padlety s nastavením súkromia „Iba pre tím“ nebudú štandardne viditeľné pre používateľov mimo vášho tímu. Prístup k padletu prostredníctvom odkazu majú len členovia vášho tímu.

Ak použijete nastavenie súkromia „Iba pre tím“, môžete sa tiež rozhodnúť, či sa padlet zobrazí na riadiacom paneli vášho tímu. Ak túto funkciu povolíte, padlet sa zobrazí na riadiacom paneli každého člena tímu. Ak túto funkciu zakážete, vaši kolegovia z tímu budú potrebovať odkaz na váš padlet, aby k nemu mali prístup.

Padlety s nastavením súkromia „Iba pre tím“ môžete aj naďalej zdieľať s osobami, ktoré nie sú členmi tímu. Na to môžete pozvať konkrétnu osobu prostredníctvom používateľského mena alebo e-mailu a udeliť jej vlastné oprávnenia. Viac informácií nájdete tu.
Predvolené nastavenie súkromia pre padlety tímu je nastavené na „Iba pre tím“ a budú skryté na riadiacom paneli.

Odstráňte svoj tím

Ak potrebujete svoj tím odstrániť, môžete tak urobiť v časti Nastavenia > Odstrániť tím. Upozorňujeme, že táto akcia odstráni všetky padlety vo vašom tíme! Odstránené padlety nie je možné obnoviť.

Často kladené otázky

Koľko tímov môžem vytvoriť?
Môžete vytvoriť jeden tím. Môžete však byť správcom, tvorcom alebo prispievateľom vo viacerých tímoch.
Koľko ľudí môžem pridať do svojho tímu?
Toľko, koľko si len vaše drahé srdce zažiada. :)
Môžem zmeniť používateľské meno člena môjho tímu?
Nie. Ak člen vášho tímu potrebuje zmeniť svoje používateľské meno, bude si ho musieť upraviť v nastaveniach svojho účtu.

Bol tento článok užitočný?

Súvisiace články