Welkom bij je eerste team!
Bijgewerkt 15 uur geleden door Rana WildsKlaar om een team op te richten? Lees dit artikel om te ontdekken hoe je je eerste team op Padlet kunt opzetten.
Een team aanmaken
Om je team te starten, log je in op padlet.com en ga je naar je Padlet-dashboard. Klik in de rechterbovenhoek op je accountnaam om het gebruikersmenu te openen. Klik hier vervolgens op 'Een nieuwe werkruimte aanmaken'.

Wanneer je deze knop selecteert, word je gevraagd om te kiezen tussen 'Proefperiode starten' (voor een gratis versie van 30 dagen) of 'Abonneren' (om je abonnement direct te starten).

Zodra je een keuze hebt gemaakt, voer je een naam en URL voor je team in. Je kunt zelf een naam kiezen of de door Padlet voorgestelde naam gebruiken. Klik vervolgens op ‘Nu betalen’ of ‘Begin met een gratis proefperiode van 30 dagen’. In beide gevallen kun je direct aan de slag met je team.

Naast dit artikel kun je het tabblad ‘Aan de slag’ op het teamdashboard gebruiken als handleiding bij het instellen van je teamaccount. Je kunt de pagina ‘Aan de slag’ ook verwijderen door rechtsboven op ‘Verwijderen’ te klikken.

Als je het tabblad ‘Aan de slag’ niet ziet, controleer dan of je daadwerkelijk op het dashboard van je team bent door je accountnaam in de rechterbovenhoek van de pagina te controleren. Als de naam van je team niet wordt weergegeven, klik dan op de weergegeven naam om deze te wijzigen.
Teamgegevens aanpassen
Je kunt je Team-naam en avatar aanpassen via je instellingen. Klik hiervoor op je accountnaam in de rechterbovenhoek van de pagina en selecteer ‘Instellingen’ > ‘Team-info’. Je kunt ook op ‘Team-info’ klikken op de pagina ‘Aan de slag’.


Gebruikers toevoegen
Teams hebben vier rollen: Eigenaar (dat ben jij!), Beheerder, Maker en Bijdrager. Zodra je upgradet naar een betaald Team Gold-abonnement, worden de kosten in rekening gebracht voor de Eigenaar en elke Beheerder en Maker. Bijdragers zijn gratis! Lees hier meer over rollen.
Je kunt nieuwe leden uitnodigen via een link onder ‘Instellingen’ > ‘Leden’. Klik op ‘Uitnodigen’ en vervolgens op ‘Link inschakelen’ voor elke rol die je wilt uitnodigen.

Zodra je de uitnodigingslinks hebt ingeschakeld, kun je de links kopiëren en deze aan je teamgenoten verstrekken. Je kunt de links ook uitschakelen als je niet wilt dat er nog meer gebruikers worden toegevoegd.

Zodra een gebruiker de uitnodiging heeft geaccepteerd, verschijnt hij of zij op deze pagina. Nadat ze lid zijn geworden, kun je hun rol wijzigen en zelfs het eigendom overdragen aan een ander teamlid. Klik gewoon op het vervolgkeuzemenu bij hun huidige rol om deze te wijzigen.

Je kunt ook leden deactiveren die niet langer deel hoeven uit te maken van je team. Zodra een teamlid is gedeactiveerd, heeft hij of zij geen toegang meer tot het teamaccount, maar blijven zijn of haar padlets, berichten en reacties wel zichtbaar.
Facturering beheren
Als je je proefperiode wilt beëindigen en wilt upgraden naar Team Gold, wilt overschakelen van een maandelijks naar een jaarabonnement, of je creditcardgegevens wilt bijwerken, kun je dit allemaal regelen in het gedeelte ‘Facturering’. Ga hiervoor naar Instellingen > Facturering (onder je teamnaam).

Team-padlets maken
Wanneer je vanuit je dashboard een nieuwe padlet aanmaakt, kun je kiezen in welke ruimte je je padlet wilt aanmaken: je persoonlijke account of je Team. Je kunt tussen de twee schakelen in je gebruikersmenu door op je accountnaam in de rechterbovenhoek van je dashboard te klikken en het juiste account te selecteren.

Deel team-padlets
Naast de standaard privacy-instellingen kun je padlets met je team delen via de privacy-instelling ‘Alleen team’.
Padlets met de privacyinstelling ‘Alleen team’ zijn standaard niet zichtbaar voor gebruikers buiten je team. Alleen leden van je team hebben via de link toegang tot de padlet.
Wanneer je de privacyinstelling ‘Alleen team’ gebruikt, kun je ook bepalen of de padlet wordt weergegeven op het dashboard van je team. Als je deze functie inschakelt, verschijnt de padlet op het dashboard van elk teamlid. Als je deze functie uitschakelt, hebben je teamgenoten de link naar je padlet nodig om er toegang toe te krijgen.

Je team verwijderen
Als je je team wilt verwijderen, kun je dit doen onder Instellingen > Team verwijderen. Let op: hierdoor worden alle padlets in je team verwijderd! Verwijderde padlets kunnen niet worden hersteld.
