Velkommen til ditt første Team!

Rana Wilds’s profile pictureUpdated for 15 timer siden by Rana Wilds

Er du klar til å opprette et team? Les denne artikkelen for å lære hvordan du oppretter ditt første team på Padlet.

Den som oppretter teamet ditt, blir eier av kontoen. Når du har lagt til flere brukere på kontoen, kan du overføre eierskapet om nødvendig.

Opprett et team

For å starte teamet ditt, logg inn på padlet.com og gå til Padlet-dashbordet. Klikk på kontonavnet ditt øverst til høyre for å åpne brukermenyen. Herfra klikker du på Opprett et nytt arbeidsområde.

Når du velger denne knappen, blir du bedt om å velge «Start prøveperiode» (for en 30-dagers gratisversjon) eller «Abonner» (for å starte abonnementet med en gang).

Når du har valgt, skriver du inn et navn og en URL for teamet ditt. Du kan velge ditt eget navn eller beholde det navnet Padlet har foreslått. Deretter klikker du på «Betal nå» eller «Start 30 dagers gratis prøveperiode». Uansett kan du begynne å jobbe med teamet ditt umiddelbart.

I tillegg til denne artikkelen kan du bruke fanen «Kom i gang» på teamets oversiktsside som veiledning når du skal sette opp teamkontoen din. Du kan også fjerne «Kom i gang»-siden ved å klikke på «Fjern» øverst til høyre.

Hvis du ikke ser fanen «Kom i gang», må du kontrollere at du er på teamets oversiktsside ved å sjekke kontonavnet ditt øverst til høyre på siden. Hvis navnet på teamet ditt ikke vises, klikker du på det viste navnet for å endre det.

Tilpass teaminformasjon

Du kan endre Team-navnet og avataren din fra «Innstillinger». Bare klikk på kontonavnet ditt øverst til høyre på siden og velg «Innstillinger» > «Team-informasjon». Du kan også klikke på «Team-informasjon» på «Kom i gang»-siden.

Legg til brukere

Team har fire roller: Eier (det er deg!), administrator, skaper og bidragsyter. Når du oppgraderer til et betalt Team Gold-abonnement, blir du fakturert for eieren og hver administrator og skaper. Bidragsytere er gratis! Les mer om roller her.

Du kan invitere nye medlemmer via lenke under Innstillinger > Medlemmer. Klikk på Inviter og deretter Aktiver lenke for hver rolle du ønsker å invitere.

Når du har aktivert invitasjonslenkene, kan du kopiere lenkene og dele dem med teammedlemmene dine. Du kan også deaktivere lenkene hvis du ikke ønsker at flere brukere skal legges til.

Når en bruker har akseptert invitasjonen, vil vedkommende vises på denne siden. Etter at vedkommende har blitt med, kan du endre rollen og til og med overføre eierskapet til et annet teammedlem. Bare klikk på rullegardinmenyen med vedkommendes nåværende rolle for å endre den.

Du kan også deaktivere medlemmer som ikke lenger trenger å være en del av teamet ditt. Når et teammedlem er deaktivert, vil vedkommende ikke lenger ha tilgang til teamkontoen, men vedkommendes padlets, innlegg og kommentarer vil fortsatt være synlige.

Administratorer vil kunne invitere medlemmer til teamet ditt hvis du har aktivert invitasjonslenker.
Hvis du har et betalt Team Gold-abonnement og flere administratorer eller skapere blir med i kontoen din, vil du automatisk bli fakturert for de nye brukerne etter 24 timer. Vær forsiktig når du aktiverer invitasjonslenker.

Administrer fakturering

Hvis du vil avslutte prøveperioden og oppgradere til Team Gold, bytte fra et månedlig til et årlig abonnement eller oppdatere kredittkortopplysningene dine, kan du administrere alt dette i faktureringsdelen. Bare gå til Innstillinger > Fakturering (under teamnavnet ditt).

Hvis du oppgraderer til Team Gold, vil vi fakturere deg for hver eier, administrator og maker i kontoen din på det tidspunktet. Bidragsytere er gratis.
Hvis du allerede har et Team Gold-abonnement og legger til flere administratorer og skapere til kontoen din, vil vi fakturere deg for hver ekstra bruker tilsvarende.

Opprett team-padlets

Når du oppretter et nytt padlet fra dashbordet ditt, kan du velge hvilket område du vil opprette padletet i: din personlige konto eller teamet ditt. Du kan veksle mellom de to i brukermenyen ved å klikke på kontonavnet ditt øverst til høyre på dashbordet og velge riktig konto.

Del team-padlets

I tillegg til de vanlige personverninnstillingene kan du dele padlets med teamet ditt ved å bruke personverninnstillingen «Kun team».

Padlets som er satt til personverninnstillingen «Kun team», vil som standard ikke være synlige for brukere utenfor teamet ditt. Kun medlemmer av teamet ditt har tilgang til padlet via lenken.

Når du bruker personverninnstillingen «Kun team», kan du også bestemme om padletten skal vises på teamets oversiktsside. Hvis du aktiverer denne funksjonen, vil padletten vises på oversiktssiden til hvert teammedlem. Hvis du deaktiverer denne funksjonen, må teammedlemmene ha lenken til padletten for å få tilgang til den.

Du kan fortsatt dele «Team only»-padlets med personer som ikke er medlemmer av teamet. For å gjøre dette kan du invitere en person via brukernavn eller e-post og gi vedkommende egne tillatelser. Les mer her.
Standardinnstillingen for personvern for Team-padlets er «Kun for teamet» og vil være skjult i oversikten.

Slett teamet ditt

Hvis du trenger å slette teamet ditt, kan du gjøre dette under Innstillinger > Slett team. Vær oppmerksom på at denne handlingen vil slette alle padletene i teamet ditt! Slettede padlet kan ikke gjenopprettes.

Ofte stilte spørsmål

Hvor mange team kan jeg opprette?
Du kan opprette ett team. Du kan imidlertid være administrator, oppretter eller bidragsyter i flere team.
Hvor mange personer kan jeg legge til i teamet mitt?
Så mange som ditt kjære hjerte måtte ønske. :)
Kan jeg endre brukernavnet til et teammedlem?
Nei. Hvis et teammedlem trenger å endre brukernavnet sitt, må vedkommende gjøre det via kontoinnstillingene sine.

Was this article helpful?

Related articles