Vítej v prvním týmu!

Rana Wilds 的個人檔案照片由 Rana Wilds 於 před 7 hodinami 更新

Chcete začít používat Tým? Přečtěte si tento článek a zjistěte, jak na Padletu nastavit svůj první Tým.

Osoba, která váš Tým vytvoří, bude vlastníkem účtu. Jakmile do účtu přidáte další uživatele, můžete v případě potřeby převést vlastnictví.

Vytvoření týmu

Chcete-li začít používat svůj Tým, přihlaste se na padlet.com a přejděte na nástěnku Padletu. V pravém horním rohu klikněte na název svého účtu, aby se zobrazila nabídka uživatele. Poté klikněte na Vytvořit nový pracovní prostor.

Po kliknutí na toto tlačítko budete vyzváni k výběru možnosti Spustit zkušební verzi (30denní bezplatná verze) nebo Předplatit (okamžité zahájení předplatného).

Po výběru zadejte název a URL adresu svého Týmu. Můžete si zvolit vlastní, nebo ponechat název navržený Padletem. Pak klikněte na Zaplatit nyní nebo Začít 30denní zkušební verzi. V obou případech můžete svůj Tým začít okamžitě používat.

Kromě tohoto článku vám s nastavením účtu Týmu může pomoci karta Začínáme na nástěnce Týmu. Stránku Začínáme můžete také odstranit kliknutím na možnost Odstranit vpravo nahoře.

Pokud kartu Začínáme nevidíte, zkontrolujte, zda máte otevřenou nástěnku Týmu, a to podle názvu účtu v pravém horním rohu stránky. Pokud se nezobrazuje název vašeho Týmu, kliknutím na zobrazený název jej změňte.

Přizpůsobení informací o týmu

Název a avatar Týmu můžete změnit v Nastavení. Klikněte na název svého účtu v pravém horním rohu stránky a vyberte Nastavení > Informace o týmu. Na stránce Začínáme můžete také kliknout na Informace o týmu.

Přidání uživatelů

Týmy mají čtyři role: Vlastník (to jste vy!), Admin, Tvůrce a Přispěvatel. Po přechodu na placený tarif Team Gold vám bude účtován Vlastník a každý Admin a Tvůrce. Přispěvatelé jsou zdarma! Více informací o rolích najdete zde.

Nové členy můžete pozvat prostřednictvím odkazu v nabídce Nastavení > Členové. Klikněte na Pozvat a pak u každé role, jejíž držitele chcete pozvat, na Zapnout odkaz.

Po zapnutí odkazů s pozvánkou je můžete Zkopírovat a poslat členům svého týmu. Pokud nechcete přidávat další uživatele, můžete odkazy také Zakázat.

Jakmile uživatel pozvánku přijme, zobrazí se na této stránce. Po jeho připojení můžete změnit jeho roli, a dokonce převést vlastnictví na jiného člena týmu. Změňte roli kliknutím na rozbalovací nabídku s jeho aktuální rolí.

Členy, kteří už ve vašem Týmu nemusejí být, můžete také Deaktivovat. Deaktivovaný člen Týmu už nebude mít přístup k účtu Týmu, ale jeho padlety, příspěvky a komentáře zůstanou viditelné.

Pokud jste zapnuli odkazy s pozvánkou, Admini budou moci zvát členy do vašeho Týmu.
Pokud máte placený tarif Team Gold a k vašemu účtu se připojí další Admini nebo Tvůrci, po 24 hodinách vám bude za nové uživatele automaticky naúčtována platba. Při zapínání odkazů s pozvánkou buďte opatrní.

Správa fakturace

Pokud chcete ukončit zkušební verzi a přejít na Team Gold, změnit měsíční předplatné na roční nebo aktualizovat platební kartu, můžete vše spravovat v sekci Fakturace. Přejděte do nabídky Nastavení > Fakturace (pod názvem vašeho Týmu).

Pokud přejdete na Team Gold, budeme vám účtovat každého Vlastníka, Admina a Tvůrce, kteří jsou v danou chvíli ve vašem účtu. Přispěvatelé jsou zdarma.
Pokud už máte tarif Team Gold a přidáte do účtu další Adminy nebo Tvůrce, budeme vám příslušně účtovat každého dalšího uživatele.

Vytváření týmových padletů

Při vytváření nového padletu na nástěnce si můžete vybrat, kam ho chcete umístit: do svého osobního účtu, nebo do Týmu. Mezi těmito možnostmi můžete přepínat v nabídce uživatele kliknutím na název účtu v pravém horním rohu nástěnky a výběrem příslušného účtu.

Sdílení týmových padletů

Kromě standardního nastavení soukromí můžete sdílet padlety se svým Týmem pomocí nastavení soukromí Pouze Tým.

Padlety s nastavením soukromí Pouze Tým nebudou ve výchozím nastavení viditelné uživatelům mimo váš Tým. K padletu prostřednictvím odkazu získají přístup pouze členové vašeho Týmu.

Při použití nastavení soukromí Pouze Tým můžete také určit, zda se padlet zobrazí na nástěnce Týmu. Pokud tuto funkci zapnete, padlet se zobrazí na nástěnce každého člena Týmu. Pokud ji vypnete, budou vaši spoluhráči k přístupu k padletu potřebovat odkaz.

Padlety nastavené na Pouze Tým můžete sdílet i s lidmi mimo Tým. Pozvěte jednotlivé uživatele podle uživatelského jména nebo e-mailu a přidělte jim vlastní oprávnění. Více informací najdete zde.
Výchozí nastavení soukromí týmových padletů je Pouze Tým a padlety budou na nástěnce skryté.

Odstranění týmu

Pokud potřebujete svůj Tým odstranit, přejděte do nabídky Nastavení > Odstranit tým. Upozorňujeme, že tím odstraníte všechny padlety ve svém Týmu! Odstraněné padlety nelze obnovit.

Časté dotazy

Kolik Týmů můžu vytvořit?
Můžete vytvořit jeden Tým. Můžete však být Adminem, Tvůrcem nebo Přispěvatelem ve více Týmech.
Kolik lidí můžu do svého Týmu přidat?
Kolik jen vaše drahé srdce ráčí. :)
Můžu změnit uživatelské jméno člena svého Týmu?
Ne. Pokud si člen vašeho Týmu potřebuje změnit uživatelské jméno, musí změnu provést v nastavení svého účtu.

這篇文章有幫助嗎?

相關文章