Vítejte ve svém prvním týmu!

Profilový obrázek uživatele Rana WildsAktualizováno před 6 hodinami uživatelem Rana Wilds

Jste připraveni založit tým? Přečtěte si tento článek a dozvíte se, jak na Padletu založit svůj první tým.

Ten, kdo váš tým vytvoří, se stane vlastníkem účtu. Jakmile k účtu přidáte další uživatele, můžete v případě potřeby převést vlastnictví.

Vytvoření týmu

Chcete-li založit tým, přihlaste se na padlet.com a přejděte na hlavní panel Padletu. V pravém horním rohu klikněte na název svého účtu, čímž se zobrazí uživatelské menu. Zde klikněte na možnost Vytvořit nový pracovní prostor.

Po kliknutí na toto tlačítko budete vyzváni k výběru možnosti „Zahájit zkušební verzi“ (pro 30denní bezplatnou verzi) nebo „Předplatit“ (pro okamžité zahájení předplatného).

Jakmile provedete výběr, zadejte název a URL adresu svého týmu. Můžete si zvolit vlastní název nebo ponechat název navržený službou Padlet. Poté klikněte na „Zaplatit nyní“ nebo „Zahájit 30denní bezplatnou zkušební verzi“. V obou případech můžete ve svém týmu začít pracovat okamžitě.

Kromě tohoto článku můžete při nastavování účtu týmu využít záložku „Začínáme“ na řídicím panelu týmu. Stránku „Začínáme“ můžete také odstranit kliknutím na tlačítko „Odstranit“ v pravém horním rohu.

Pokud kartu „Začínáme“ nevidíte, zkontrolujte, zda se skutečně nacházíte na řídicím panelu týmu – podívejte se na název svého účtu v pravém horním rohu stránky. Pokud se název vašeho týmu nezobrazuje, klikněte na zobrazený název a změňte jej.

Přizpůsobení informací o týmu

Název a avatar týmu můžete upravit v nastavení. Stačí kliknout na název svého účtu v pravém horním rohu stránky a vybrat možnost Nastavení > Informace o týmu. Můžete také kliknout na položku Informace o týmu na stránce „Začínáme“.

Přidání uživatelů

Týmy mají čtyři role: Vlastník (to jste vy!), Správce, Tvůrce a Spolupracovník. Jakmile přejdete na placený tarif Team Gold, bude vám účtován poplatek za roli Vlastníka a za každého Správce a Tvůrce. Spolupracovníci jsou zdarma! Více informací o rolích najdete zde.

Nové členy můžete pozvat pomocí odkazu v části Nastavení > Členové. Klikněte na Pozvat a poté na Povolit odkaz u každé role, kterou chcete pozvat.

Jakmile povolíte pozvánkové odkazy, můžete je zkopírovat a rozeslat svým spoluhráčům. Odkazy můžete také zakázat, pokud nechcete, aby se přidávali další uživatelé.

Jakmile uživatel pozvání přijme, objeví se na této stránce. Po jeho připojení můžete změnit jeho roli a dokonce převést vlastnictví na jiného člena týmu. Stačí kliknout na rozbalovací nabídku s jeho aktuální rolí a změnit ji.

Můžete také deaktivovat členy, kteří již nemusí být součástí vašeho týmu. Jakmile je člen týmu deaktivován, nebude mít již přístup k účtu týmu, ale jeho padlety, příspěvky a komentáře zůstanou viditelné.

Správci budou moci pozvat členy do vašeho týmu, pokud jste povolili pozvánkové odkazy.
Pokud máte placený tarif Team Gold a k vašemu účtu se připojí další správci nebo tvůrci, budou vám noví uživatelé automaticky účtováni po 24 hodinách. Při povolování pozvánkových odkazů buďte opatrní.

Správa fakturace

Pokud chcete ukončit zkušební období a přejít na Team Gold, přejít z měsíčního předplatného na roční nebo aktualizovat údaje o své kreditní kartě, můžete to vše spravovat v sekci Fakturace. Stačí přejít do Nastavení > Fakturace (pod názvem vašeho týmu).

Pokud přejdete na tarif Team Gold, zaúčtujeme vám poplatky za každého vlastníka, správce a tvůrce, kteří jsou v daném okamžiku ve vašem účtu. Spolupracovníci jsou zdarma.
Pokud již máte tarif Team Gold a přidáte do svého účtu další správce a tvůrce, budeme vám účtovat poplatek za každého dalšího uživatele.

Vytváření týmových padletů

Když vytváříte nový padlet z řídicího panelu, můžete si vybrat, ve kterém prostoru ho chcete vytvořit: ve svém osobním účtu nebo v týmu. Mezi těmito dvěma možnostmi můžete přepínat v uživatelském menu kliknutím na název svého účtu v pravém horním rohu řídicího panelu a výběrem příslušného účtu.

Sdílení týmových padletů

Kromě standardních nastavení soukromí můžete padlety sdílet se svým týmem pomocí nastavení soukromí „Pouze tým“.

Padlety s nastavením soukromí „Pouze tým“ nebudou ve výchozím nastavení viditelné pro uživatele mimo váš tým. Přístup k padletu prostřednictvím odkazu mají pouze členové vašeho týmu.

Při použití nastavení soukromí „Pouze tým“ můžete také rozhodnout, zda se padlet zobrazí na řídicím panelu vašeho týmu. Pokud tuto funkci povolíte, padlet se zobrazí na řídicím panelu každého člena týmu. Pokud tuto funkci zakážete, budou vaši kolegové z týmu potřebovat odkaz na váš padlet, aby k němu měli přístup.

Padlety s nastavením „Pouze pro tým“ můžete i tak sdílet s osobami, které nejsou členy týmu. K tomu můžete pozvat konkrétní osobu pomocí uživatelského jména nebo e-mailu a udělit jí vlastní oprávnění. Více se dozvíte zde.
Výchozí nastavení soukromí pro padlety týmu je „Pouze pro tým“ a budou na řídicím panelu skryté.

Smazání týmu

Pokud potřebujete svůj tým smazat, můžete tak učinit v části Nastavení > Smazat tým. Upozorňujeme, že tato akce smaže všechny padlety ve vašem týmu! Smazané padlety nelze obnovit.

Často kladené otázky

Kolik týmů mohu vytvořit?
Můžete vytvořit jeden tým. Můžete však být správcem, tvůrcem nebo přispěvatelem ve více týmech.
Kolik lidí mohu přidat do svého týmu?
Tolik, kolik si jen vaše drahé srdce přeje. :)
Mohu změnit uživatelské jméno člena mého týmu?
Ne. Pokud člen vašeho týmu potřebuje změnit své uživatelské jméno, bude si ho muset upravit v nastavení svého účtu.

Byl pro vás tento článek užitečný?

Související články