Automatické generovanie odkazov
Обновлено pred 4 dňami пользователем Rana WildsOdkazy na automatické vytvorenie kópie umožňujú každému, kto klikne na váš odkaz na Padlet, automaticky vytvoriť kópiu daného Padletu vo svojom vlastnom účte. To je mimoriadne užitočné pre učiteľov, ktorí chcú, aby žiaci pracovali na svojej vlastnej verzii Padletu – bez toho, aby ich museli zakaždým vyzývať, aby si Padlet ručne vytvorili znova.
Stačí, aby klikli na váš odkaz na automatické vytvorenie duplikátu (alebo prešli na danú URL adresu) a duplikát padletu sa automaticky vytvorí!
Vytvorenie odkazov na automatické opätovné vytvorenie
![]() | ![]() |
Ak chcete povoliť odkazy na automatické opätovné vytvorenie, postupujte takto:
- Kliknite na šípku „Zdieľať“ na vašom padlete
- Kliknite na „Odkaz na automatické opätovné vytvorenie“
- Zapnite tlačidlo „Povoliť odkaz na automatické opakovanie?“
- Vyberte požadované oprávnenia
- Kliknite na „Kopírovať“
- Rozdajte odkaz svojim študentom.
- Odkaz na automatické vytvorenie môžete zdieľať aj osobne. Kliknite na „Získať QR kód“ a nechajte účastníkov naskenovať ho fotoaparátom v telefóne, aby sa mohli okamžite pripojiť, čo je praktické pre veľké skupiny, kde nie je praktické posielať individuálne odkazy.

Čo by sa malo skopírovať?
Nástenné tabule Padlet
- Príspevky
Vyberte si, či sa do obnoveného Padletu skopírujú všetky príspevky, len príspevky napísané správcami (výberom možnosti „Len správcovia“) alebo žiadne príspevky (výberom možnosti „Žiadne“). Kliknite na roletové menu vedľa položky „Príspevky“ a vyberte si požadovanú možnosť.

- Autorstvo príspevkov
Prepnite tlačidlo „Autorstvo príspevkov“ do polohy ZAPNUTÉ, aby sa skopírovali informácie o tom, kto príspevky napísal.
- Pozadie
Prepnite tlačidlo „Tapeta“ do polohy ZAPNUTÉ, aby sa tapeta skopírovala do všetkých automaticky prebudovaných padletov.
Ďalšie nastavenia
- Pridať správcov do nových padletov
Zapnutím tohto tlačidla sa všetci správcovia pôvodného padletu automaticky pridajú ako spolupracovníci do prepracovaného padletu!
- Obmedzenie na jednu verziu na používateľa
Zapnutie tohto tlačidla znamená, že viacnásobné vytvorenie tohto padletu nebude povolené. Ak používateľ už vytvoril padlet pomocou tohto odkazu, bude presmerovaný na tento padlet namiesto vytvorenia nového.
Ak je toto tlačidlo vypnuté, bude povolené vytvoriť viac verzií.
Sandbox
- Objekty
Vyberte si medzi kopírovaním všetkých objektov do prekopírovaného padletu, iba objektov vytvorených správcami (výberom možnosti Iba tvorca) alebo žiadnymi príspevkami (výberom možnosti Žiadne). Kliknutím na roletové menu vedľa položky „Objekty“ vyberte požadovanú možnosť.

- Pozadie
Prepnite tlačidlo „Tapeta“ do polohy ZAPNUTÉ, aby sa tapeta skopírovala do všetkých automaticky obnovených padletov.
Ďalšie nastavenia
- Pridať správcov do nových Sandboxov
Zapnutím tohto tlačidla sa všetci správcovia z pôvodného Sandboxu automaticky pridajú ako spolupracovníci do premenovaného Sandboxu!
- Obmedzenie na jednu verziu na používateľa
Zapnutie tohto tlačidla znamená, že viacnásobné vytvorenie tohto sandboxu nebude povolené. Ak používateľ už vytvoril sandbox pomocou tohto odkazu, bude presmerovaný na tento sandbox namiesto vytvorenia nového.
Ak je toto tlačidlo vypnuté, bude povolené vytvorenie viacerých verzií.
Zobrazenie prerobených verzií
V ponuke Automatické vytvorenie kópie si môžete ľahko prezrieť každý znovu vytvorený padlet. Majiteľ má jednoduchý prístup k odkazom na príspevky jednotlivých študentov, na ktoré môže kliknúť a prezrieť si ich. Stačí kliknúť na šípku Zdieľať na pôvodnom padlete > odkaz Automatické vytvorenie kópie. Všetky znovu vytvorené padlety budú uvedené v zozname v dolnej časti!

Deaktivácia odkazov na automatické prerobenie
Ak chcete deaktivovať odkaz na automatické prepracovanie, postupujte takto:
- Kliknite na šípku „Zdieľať“ na vašom padlete
- Kliknite na odkaz „Automatické prepracovanie“
- Prepnite tlačidlo „Povoliť odkaz na automatické prepracovanie?“ do polohy VYPNUTÉ
Keď kliknete na prepínač na vypnutie automatického vytvárania odkazov, zobrazí sa varovné okno. Vyberte možnosť Vypnúť, aby ste pokračovali vo vypnutí.



