ClassLink – logowanie jednokrotne (SSO) i tworzenie list uczniów

Rana Wildss profilbildUppdaterad 6 dni temu av Rana Wilds

Włączenie funkcji SSO i zarządzania listami uczniów w ClassLink znacznie ułatwi dodawanie uczniów i zarządzanie nimi na koncie Padlet for Schools!

Należy pamiętać, że logowanie jednokrotne (SSO) i funkcja listy uczniów działają podobnie, ale istnieją między nimi pewne drobne różnice:

Jaka jest różnica?

Obie opcje przypisują nauczycielom i uczniom odpowiednie role po zalogowaniu. W miarę dodawania nowych nauczycieli lub uczniów uzyskują oni natychmiastowy dostęp do serwisu Padlet za pośrednictwem ClassLink. 

Korzystanie z SSO pozwoli Ci zarządzać użytkownikami w panelu „Zarządzaj osobami” (na wypadek, gdybyś musiał dodać kogoś, kto nie znajduje się na liście ClassLink). Zazwyczaj nie jest to konieczne, ale w niektórych przypadkach administratorzy lub osoby pełniące inne role nie są uwzględnione na liście ClassLink. 

W takiej sytuacji należy również wyłączyć przycisk obok opcji w Padlet w sekcji „Ustawienia” > „Informacje o organizacji” > „Zezwól wyłącznie na logowanie przez stronę trzecią”. Umożliwi to dodawanie innych użytkowników, którzy będą mogli zalogować się do Padlet za pomocą adresu e-mail i hasła.

  • Gdy funkcja tworzenia listy użytkowników jest włączona, dodawanie i usuwanie użytkowników w panelu „Zarządzaj użytkownikami” w serwisie Padlet zostanie wyłączone, a całe zarządzanie użytkownikami będzie odbywać się w panelu ClassLink.
  • Funkcja tworzenia listy automatycznie wyczyści i usunie użytkowników z listy członków, jeśli opuszczą oni okręg szkolny.
  1. Włącz logowanie jednokrotne (SSO) ClassLink na stronie „Ustawienia”.
  • Szczegółowe instrukcje krok po kroku znajdziesz tutaj.
Integracja z ClassLink jest dostępna wyłącznie dla kont Padlet for Schools.
  1. W ClassLink dodaj aplikację Padlet i wybierz, czy chcesz włączyć SSO, czy SSO + Rostering.

Skontaktuj się z jednym z członków naszego zespołu za pomocą formularza kontaktowego, aby poprosić o włączenie funkcji tworzenia listy uczniów dla Twojego konta.

  1. Gdy funkcja listy uczniów jest włączona, administratorzy nie mogą już korzystać ze strony „Zarządzaj osobami/członkami” w celu modyfikowania użytkowników. Zarządzanie użytkownikami będzie teraz odbywać się w zewnętrznym systemie listy uczniów. Aby dowiedzieć się więcej o zarządzaniu użytkownikami w połączeniu z zewnętrznymi systemami listy uczniów >> Kliknij tutaj!
🌟Wstępna synchronizacja użytkowników z listy do konta nastąpi po włączeniu funkcji „Rostering”. Następnie aktualizacja będzie odbywać się raz dziennie.🌟

Często zadawane pytania

Czy po włączeniu funkcji tworzenia listy użytkownicy zostaną automatycznie połączeni z obecnymi kontami?
O ile adresy e-mail w systemie planowania harmonogramów są zgodne z adresami e-mail aktualnie używanymi w Padlet, konta zostaną zsynchronizowane, a użytkownicy będą mogli nadal korzystać z Padlet tak jak dotychczas.
Czy wszystkie utworzone treści zostaną zachowane w przypadku połączenia kont użytkowników?
Tak – o ile adresy e-mail są takie same. Jeśli adresy e-mail są różne, skontaktuj się z nami!
Jeśli obecne konta Padlet nie pokrywają się z danymi w naszym systemie planowania dyżurów, co stanie się z treściami na tych kontach?
Jeśli adres e-mail użytkownika nie figuruje w systemie ewidencji, jego konto zostanie dezaktywowane, a jego padlety przejdą w stan zawieszenia. Padlety te nie zostaną usunięte i pozostaną zawieszone do momentu ponownej aktywacji użytkownika. Jeśli użytkownik zostanie ponownie dodany do systemu ewidencji, jego konto i padlety zostaną w pełni przywrócone.

Var den här artikeln till hjälp?

Relaterade artiklar