Padlet-teams
Bijgewerkt gisteren door Rana WildsEen Team-abonnement is ideaal voor een kleine groep mensen die samen aan padlets willen werken binnen een gedeeld dashboard.
Bij Padlet draait alles om mensen op een leuke en eenvoudige manier samen te brengen. Aan de slag gaan met een Team-account is de perfecte manier om dat te doen!
Een Team maken
Maak je Team aan via je gebruikersmenu.
- Log in op padlet.com om je dashboard te openen.
- Klik in de linkerbovenhoek van je dashboard op het accountmenu en selecteer Nieuwe werkruimte maken.

- Voer vervolgens een naam en URL in voor je Team. Je kunt zelf een naam kiezen of de door Padlet voorgestelde naam gebruiken.

- Kies Proefperiode starten (voor een gratis versie van 30 dagen) of Nu betalen (om je abonnement meteen te starten).
Teamleden beheren
Je kunt je Teamleden beheren via de pagina 'Aan de slag' of via je dashboard.
- Selecteer het tandwielpictogram Instellingen in de rechterbovenhoek van je dashboard.
- Selecteer de werkruimte van je Team (bovenaan)

- Klik op Leden
Gebruikers toevoegen
Teams hebben vier rollen: Eigenaar, Beheerder, Maker en Bijdrager. Nadat je elk lid aan je Team hebt toegevoegd en je account hebt geüpgraded, worden de kosten voor de eigenaar en elke beheerder en maker in rekening gebracht. Bijdragers zijn gratis. Lees hier meer over de verschillende Team-rollen!
- Klik op de knop Uitnodigen aan de rechterkant van de pagina Leden.
- Schakel de uitnodigingslink in voor de rol(len) waarvoor je mensen wilt uitnodigen.

- Kopieer de link en deel deze met de gebruikers die je aan je Team wilt toevoegen.
Gebruikersrollen wijzigen
Beheer gebruikersrollen op de pagina Leden. Klik op het vervolgkeuzemenu rechts van de naam van de gebruiker en kies de juiste rol.
Als er geen betaalmethode is geregistreerd, kun je geen betaalde makers toevoegen of verwijderen, geen ledenrollen wijzigen (ook niet in bulk) en betaalde uitnodigingslinks niet opnieuw inschakelen totdat je een kaart toevoegt op de pagina Facturering.

Gebruikers verwijderen
Verwijder gebruikers uit je Team op de pagina Leden. Om een gebruiker te verwijderen, klik je op het vervolgkeuzemenu rechts van diens naam en klik je op Deactiveren.
Toegang tot het dashboard van je Team
Wanneer je voor het eerst inlogt op je account, zie je mogelijk eerst het dashboard van je persoonlijke werkruimte. Klik op het accountmenu in de linkerbovenhoek van de pagina om naar het dashboard van je Team-werkruimte te gaan. Klik vervolgens op de werkruimte van je Team.

Er staat een vinkje naast het account waarin je momenteel werkt. Als er een vinkje naast je Team-account staat, ben je klaar!
Lees hier meer over hoe je tussen verschillende accounts kunt wisselen!
Een Team verwijderen
Volg deze stappen om de werkruimte van je Team uit je account te verwijderen:
- Klik op het tandwielpictogram Instellingen in de rechterbovenhoek van je dashboard.
- Selecteer de werkruimte van je Team (bovenaan).
- Klik op Team verwijderen. Mogelijk wordt je gevraagd opnieuw in te loggen om te controleren of je de eigenaar van het account bent.

- Voer tot slot de viercijferige code in het vak in en klik op Verwijderen.

Veelgestelde vragen
Kan ik de enige persoon in mijn Team zijn?
Moet ik betalen om leden aan mijn Team toe te voegen?
Voorbeeld: Als jij (de eigenaar) de enige bent in het Team, kost dit US-klanten $ 149,99 per jaar. Als je 2 beheerders, 2 makers en 25 bijdragers toevoegt, bedragen de totale kosten voor je Team $ 749,95 per jaar. -- De eigenaar kost $ 149,99, de 2 beheerders $ 299,98 en de 2 makers $ 299,98, samen $ 749,95. Voor de 25 bijdragers betaal je niets.
Hoeveel Teams kan ik aanmaken met mijn account?
Wat gebeurt er als mijn gratis proefperiode van 30 dagen afloopt?
Let op: de proefperiode wordt automatisch gedeactiveerd zodra de 30 dagen zijn verstreken. Deze wordt niet automatisch omgezet naar een betaald abonnement. Als je Team Gold wilt blijven gebruiken, moet je upgraden naar een betaald abonnement via de pagina Facturering of contact opnemen met de klantenservice.
