Formuláře pro podání žádosti

Profilový obrázek uživatele Rana WildsAktualizováno před 2 týdny uživatelem Rana Wilds

Formulář pro odeslání umožňuje komukoli, kdo má speciální odkaz, zveřejnit příspěvek na diskuzním fóru, aniž by musel fórum nejprve navštívit. Tato funkce je obzvláště užitečná k tomu, aby studenti neviděli příspěvky ostatních před odesláním svých vlastních. Tady se nepodvádí!

Formuláře pro odeslání nejsou k dispozici pro Sandbox.

Aktivace formulářů pro odeslání

Formuláře pro odeslání otevřete kliknutím na šipku Sdílet v pravém horním rohu vaší nástěnky > v sekci Odkazy klikněte na položku Formulář pro odeslání.

V tomto okamžiku budete muset přepnout tlačítko „Povolit formulář pro odeslání“ do polohy ZAPNUTO.

Zobrazí se další možnosti, které můžete nakonfigurovat tak, aby vaše nástěnka byla přizpůsobena přesně vašim potřebám. Pokud chcete na své nástěnce zabránit anonymním příspěvkům, můžete přepnout tlačítko „Vyžadovat přihlášení návštěvníků“ do polohy ZAPNUTO.

Můžete také určit, kam bude váš spolupracovník po odeslání příspěvku přesměrován! Klikněte na rozevírací nabídku vedle položky „Po odeslání“ a vyberte, zda chcete uživatele přesměrovat na stránku s potvrzením, na celou nástěnku, kde uvidí příspěvky ostatních (výběrem možnosti „Otevřít Padlet“), nebo zda ho chcete vyzvat k přidání dalšího příspěvku.

Pokud se rozhodnete přesměrovat uživatele na stránku s potvrzením, máte také možnost přizpůsobit zprávu, kterou uvidí! Můžete jim zanechat pokyny, co mají dělat dál, vtipnou poznámku nebo jim prostě poděkovat za jejich úsilí. Bavte se s tím!

Oprávnění návštěvníků / Soukromí odkazu

Bez ohledu na to, jak nastavíte „Oprávnění návštěvníků“ vaší nástěnky, váš formulář pro odeslání příspěvku i tak umožní každému uživateli, který má odkaz, vytvořit příspěvek. I když nastavíte „Oprávnění návštěvníků“ vaší nástěnky na „Žádný přístup“ (což obvykle znamená, že k nástěnce nemá přístup nikdo kromě tvůrce), uživatelé mohou na nástěnku stále přispívat, pokud použijí odkaz na formulář pro odeslání příspěvku.

  • Která nastavení umožňují uživatelům přístup na fórum po odeslání příspěvku?
  • Mohou upravovat svůj příspěvek poté, co si prohlédnou příspěvky ostatních?
  • Jak byste měli fórum nastavit tak, aby co nejlépe vyhovovalo vašim potřebám?

Níže najdete tabulku, která vám s tím pomůže!

Oprávnění návštěvníků

Co se stane, když zvolíte možnost „Otevřít Padlet“

(Šipka sdílení > Formulář pro odeslání > „Po odeslání“ – Otevřít Padlet)

Žádný přístup >

Mohou uživatelé odesílat příspěvky?

  • Ano – uživatelé s odkazem mohou odeslat svůj příspěvek na nástěnku.

Mají uživatelé přístup k celé nástěnce?

Mohou uživatelé upravovat své příspěvky po odeslání?

  • Možná – spolupracovníci mohou své příspěvky upravovat, pokud jste jim neudělili pouze oprávnění čtenáře.

Čtenář >

Nastavení soukromí odkazu na „Tajné“:

Mohou uživatelé odesílat příspěvky?

  • Ano

Mají uživatelé přístup k celé nástěnce?

  • Ano

Mohou uživatelé upravovat své příspěvky po odeslání?

  • Ne

Nastavení soukromí odkazu na „Tajné“ – Heslo:

Mohou uživatelé odesílat příspěvky?

  • Ano

Mají uživatelé přístup k celé diskuzní skupině?

  • Ano – po zadání hesla nastaveného pro dané fórum.

Mohou uživatelé upravovat své příspěvky po odeslání?

  • Ne

Nastavení soukromí odkazu na „Tajné“ – Přihlášení:

Mohou uživatelé odeslat příspěvek?

  • Ano

Mají uživatelé přístup k celé nástěnce?

  • Ano – po přihlášení nebo registraci po odeslání příspěvku.

Mohou uživatelé upravovat své příspěvky po jejich odeslání?

  • Ne

Nastavení soukromí odkazu na „Veřejné“:

Mohou uživatelé odeslat příspěvek?

  • Ano

Mají uživatelé přístup k celé nástěnce?

  • Ano

Mohou uživatelé upravovat své příspěvky po odeslání?

  • Ne

Autor >

Nastavení soukromí odkazu na „Tajné“:

Mohou uživatelé odeslat příspěvek?

  • Ano

Mají uživatelé přístup k celému fóru?

  • Ano

Mohou uživatelé upravovat své příspěvky po odeslání?

  • Ano

Nastavení soukromí odkazu na „Tajné“ – Heslo:

Mohou uživatelé odeslat příspěvek?

  • Ano

Mají uživatelé přístup k celé diskuzní skupině?

  • Ano – po zadání hesla nastaveného pro danou nástěnku.

Mohou uživatelé upravovat svůj příspěvek po odeslání?

  • Ano

Nastavení soukromí odkazu na „Tajné“ – Přihlášení:

Mohou uživatelé odesílat příspěvky?

  • Ano

Mají uživatelé přístup k celé nástěnce?

  • Ano – po přihlášení nebo registraci po odeslání příspěvku.

Mohou uživatelé upravovat své příspěvky po jejich odeslání?

  • Ano

Nastavení soukromí odkazu na „Veřejné“:

Mohou uživatelé odesílat příspěvky?

  • Ano

Mají uživatelé přístup k celé nástěnce?

  • Ano

Mohou uživatelé upravovat své příspěvky po odeslání?

  • Ano

Moderátor >

Nastavení soukromí odkazu na „Tajné“:

Mohou uživatelé odesílat příspěvky?

  • Ano

Mají uživatelé přístup k celému fóru?

  • Ano

Mohou uživatelé upravovat své příspěvky po odeslání?

  • Ano – jelikož tito uživatelé mají oprávnění moderátora, mohou upravovat, přesouvat a mazat všechny příspěvky na fóru. Nemohou však upravovat nastavení fóra ani fórum smazat.

Nastavení soukromí odkazu na „Tajné“ – Heslo:

Mohou uživatelé odesílat příspěvky?

  • Ano

Mají uživatelé přístup k celé nástěnce?

  • Ano – po zadání hesla nastaveného pro danou diskuzní skupinu.

Mohou uživatelé upravovat své příspěvky po odeslání?

  • Ano – jelikož tito uživatelé mají oprávnění moderátora, mohou upravovat, přesouvat a mazat všechny příspěvky na diskuzním fóru. Nemohou však upravovat nastavení diskuzního fóra ani ho smazat.

Nastavení soukromí odkazu: Tajné – Přihlášení:

Mohou uživatelé odesílat příspěvky?

  • Ano

Mají uživatelé přístup k celé nástěnce?

  • Ano – po přihlášení nebo registraci po odeslání příspěvku.

Mohou uživatelé upravovat své příspěvky po jejich odeslání?

  • Ano – jelikož tito uživatelé mají oprávnění moderátora, mohou upravovat, přesouvat a mazat všechny příspěvky na fóru. Nemohou však upravovat nastavení fóra ani fórum smazat.

Nastavení soukromí odkazu na „Veřejné“:

Mohou uživatelé odesílat příspěvky?

  • Ano

Mají uživatelé přístup k celé diskuzní skupině?

  • Ano

Mohou uživatelé upravovat své příspěvky po jejich odeslání?

  • Ano – jelikož tito uživatelé mají oprávnění moderátora, mohou upravovat, přesouvat a mazat všechny příspěvky na fóru. Nemohou však upravovat nastavení fóra ani fórum smazat.

Pokud si všichni přejí, aby jejich příspěvky byly při použití odesílacího formuláře zcela anonymní, měl by tvůrce fóra přepnout přepínač „Vyžadovat přihlášení návštěvníků“ do polohy VYPNUTO a otevřít odkaz v anonymním okně. Pouhé přepnutí tlačítka do polohy VYPNUTO nestačí.

Tím zajistíte, že autorství příspěvků bude anonymní, v zasílaných e-mailových oznámeních se bude zobrazovat, že „někdo“ přidal příspěvek, a panel aktivity bude uvádět, že „někdo“ přidal příspěvek.

Až budete připraveni sdílet odkaz na formulář pro odeslání příspěvku, klikněte na „Kopírovat“ a odešlete jej!

Deaktivace formulářů pro odeslání

Chcete-li formuláře pro odeslání vypnout, klikněte na šipku „Sdílet“ > „Formulář pro odeslání“ > přepněte „Povolit formulář pro odeslání“ do polohy VYPNUTO.

Pokud tuto funkci vypnete, odkaz se deaktivuje. Opětovné zapnutí vytvoří nové odkazy, které budete muset místo původních použít.

Často kladené otázky

Jaký je rozdíl mezi formuláři pro odeslání příspěvků a breakoutovými místnostmi?
Použití breakout roomu umožní spolupracovníkům vidět pouze určitou sekci/kartu (nikoli celý padlet) a mohou na stejný padlet přispívat vícekrát.

Použití odesílacího formuláře vám umožňuje pozvat osobu k přispívání, aniž by vůbec viděla podkladovou nástěnku. Existuje možnost povolit zobrazení nástěnky po odeslání příspěvku, ale existují i jiné alternativy.
Na své nástěnce tuto funkci nemohu najít. Dělám něco špatně?
Formulář pro odeslání příspěvků mohou upravovat/získat pouze tvůrci. Pokud jste tvůrcem nástěnky, ujistěte se, že jste přihlášeni k účtu, který nástěnku vytvořil.
Nastavil jsem svou nástěnku na „Tajná – Přihlásit se“, ale nikdo nemusí být přihlášen, aby mohl přidat příspěvek. Proč?
Vaše nastavení sdílení je oddělené od nastavení formuláře pro odeslání příspěvků. Pokud máte nastavení sdílení nastaveno na „Tajné – přihlášení“, vyžaduje to, aby se uživatelé přihlásili před otevřením celé nástěnky. Chcete-li zajistit, aby se uživatelé museli přihlásit před odesláním příspěvku, přejděte do nabídky formuláře pro odeslání příspěvků a přepněte možnost „Vyžadovat, aby byli návštěvníci přihlášeni“ do polohy ZAPNUTO.

Byl pro vás tento článek užitečný?

Související články