Bağlantıları otomatik olarak yeniden oluştur
Rana Wilds tarafından 5 gün önce güncellendiOtomatik yeniden oluşturma bağlantıları, Padlet bağlantınıza tıklayan herkesin kendi hesabında Padlet’in bir kopyasını otomatik olarak oluşturmasını sağlar. Bu özellik, öğrencilerin bir Padlet’in kendilerine ait versiyonu üzerinde çalışmasını isteyen öğretmenler için son derece kullanışlıdır; böylece öğretmenler, öğrencileri her seferinde Padlet’i manuel olarak yeniden oluşturmaya yönlendirmek zorunda kalmazlar.
Öğrencilerinize otomatik yeniden oluşturma bağlantınıza tıklamalarını (veya URL'ye gitmelerini) söylemeniz yeterlidir; Padlet'in bir kopyası otomatik olarak oluşturulacaktır!
Otomatik Yeniden Oluşturma Bağlantıları Oluşturma
![]() | ![]() |
Otomatik Yeniden Oluşturma bağlantılarını etkinleştirmek için şu adımları izleyin:
- Padlet'inizdeki Paylaş okuna tıklayın
- "Otomatik Yeniden Oluşturma Bağlantısı"nı tıklayın
- "Otomatik Yeniden Yapma Bağlantısını Etkinleştir?" düğmesini AÇIK konuma getirin
- İstediğiniz izinleri seçin
- "Kopyala"yı tıklayın
- Bağlantıyı öğrencilerinizle paylaşın.
Neler kopyalanmalıdır?
Padlet panoları
- Gönderiler
Yeniden oluşturulan Padlet'e tüm gönderilerin kopyalanması, yalnızca yöneticiler tarafından yazılan gönderilerin kopyalanması ("Yalnızca Yönetici" seçeneğini seçerek) veya hiçbir gönderinin kopyalanmaması ("Hiçbiri" seçeneğini seçerek) arasında seçim yapın. Seçeneğinizi belirlemek için "Gönderiler"in yanındaki açılır menüyü tıklayın.

- Gönderi yazarlığı
Gönderileri kimin yazdığını kopyalamak için "Gönderi yazarlığı" düğmesini AÇIK konumuna getirin.
- Arka plan
Arka planı tüm otomatik olarak yeniden oluşturulan padletlere aktarmak için "Arka plan" düğmesini AÇIK konumuna getirin.
Diğer ayarlar
- Yeni padletlere yönetici ekle
Bu düğmeyi AÇIK konuma getirirseniz, orijinal padlet'teki tüm yöneticiler, yeniden oluşturulan padlet'e otomatik olarak ortak olarak eklenecektir!
- Kullanıcı başına bir yeniden oluşturma ile sınırla
Bu düğmeyi AÇIK konuma getirirseniz, bu padletin birden fazla kez yeniden oluşturulmasına izin verilmez. Bir kullanıcı bu bağlantıyı kullanarak padleti zaten yeniden oluşturduysa, yeni bir padlet oluşturmak yerine o padlete yönlendirilecektir.
Bu düğme KAPALI konuma getirildiğinde, birden fazla yeniden oluşturma işlemine izin verilir.
Deneme Ortamı
- Nesneler
Yeniden oluşturulan padlet'e tüm nesnelerin kopyalanması, yalnızca yöneticiler tarafından oluşturulan nesnelerin kopyalanması ("Yalnızca Oluşturucu" seçeneği) veya hiçbir gönderinin kopyalanmaması ("Yok" seçeneği) arasında seçim yapın. Seçeneğinizi belirlemek için "Nesneler"in yanındaki açılır menüyü tıklayın.

- Arka Plan
Arka planı tüm otomatik olarak yeniden oluşturulan padletlere kopyalamak için "Arka Plan" düğmesini AÇIK konumuna getirin.
Diğer ayarlar
- Yeni Sandbox'lara yönetici ekle
Bu düğmeyi AÇIK konuma getirirseniz, orijinal Sandbox'taki tüm yöneticiler, yeniden oluşturulan Sandbox'a otomatik olarak işbirlikçi olarak eklenecektir!
- Kullanıcı başına bir yeniden oluşturma ile sınırla
Bu düğmeyi AÇIK konuma getirirseniz, bu Sandbox'ın birden fazla kez yeniden oluşturulmasına izin verilmez. Bir kullanıcı bu bağlantıyı kullanarak Sandbox'ı zaten yeniden oluşturduysa, yeni bir tane oluşturmak yerine o Sandbox'a yönlendirilecektir.
Bu düğme KAPALI konuma getirildiğinde, birden fazla yeniden oluşturma işlemine izin verilir.
Yeniden oluşturulanları görüntüleme
Otomatik Yeniden Oluşturma menüsünden her bir yeniden oluşturulan Padlet'i kolayca görüntüleyebilirsiniz. Sahibi, her öğrenciye ait bağlantılara kolayca erişebilir ve bunları tıklayarak inceleyebilir. Orijinal Padlet'teki Paylaş okuna > Otomatik Yeniden Oluşturma bağlantısına tıklamanız yeterlidir. Tüm yeniden oluşturulan Padlet'ler en altta listelenecektir!

Otomatik Yeniden Oluşturma bağlantılarını devre dışı bırakma
Otomatik Yeniden Oluşturma bağlantınızı devre dışı bırakmak için şu adımları izleyin:
- Padletinizdeki Paylaş okuna tıklayın
- "Otomatik Yeniden Oluşturma" bağlantısını tıklayın
- "Otomatik Yeniden Oluşturma bağlantısını etkinleştir?" düğmesini KAPALI konuma getirin
Otomatik yeniden oluşturma bağlantısını KAPALI konuma getirmek için düğmeye tıkladığınızda bir uyarı kutusu görünecektir. Devre dışı bırakmaya devam etmek için Kapat'ı seçin.



