Aktivera tjänster för tillhandahållande av namn och roller i Canvas
Uppdaterad förra veckan av Rana WildsRolltilldelning läser automatiskt av en användares roll från Canvas och tilldelar en motsvarande roll i Padlet. Canvas skickar en lärare till Padlet med standardrollen LTI Instructor, som blir lärare i Padlet. En elev skickas som Learner och förblir elev. Detta sker varje gång en användare öppnar Padlet från Canvas.
Så fungerar det
Två separata mekanismer används:
Starttoken (alltid aktiverad): när någon öppnar en padlet inifrån Canvas talar själva starten om för Padlet vilken roll personen har, och Padlet ställer in personens Padlet-roll utifrån det. Detta sker vid varje start, och det finns ingen inställning för att stänga av det.
Names and Role Provisioning Services (NRPS) (automatiskt i Canvas): en separat tjänst som gör att Padlet kan be Canvas om hela klasslistan, så att elever visas i Padlet innan de har klickat på en Padlet-länk. Den styr inte inloggningsbehörigheter eller rolltilldelning.
Standardmappningar för roller
LMS-roll | Padlet-roll |
Administratör | Administratör |
Fakultet, instruktör, föreläsare, chef, personal | Lärare |
Elev, designer, handledare, privatlärare, distanselev | Elev |
Anpassade roller | Elev |
Padlet uppgraderar endast användare, aldrig tvärtom: Elev → Lärare → Administratör. Om en elev blir lärare i Canvas uppgraderas hen till lärare i Padlet. Om hen senare blir elev igen förblir hen lärare i Padlet tills rollen ändras manuellt.
Vanliga frågor
Slutar roller att tilldelas om NRPS är avstängt?
Varför får en användare felet ”maximalt antal lärare”?
1. Använd anpassad rollmappning för att mappa den rollen till elev
2. Höj gränsen för antalet lärare i din prenumeration
3. Ändra användarens Padlet-roll manuellt. Om du ställer in den på en lägre nivå än den roll som användarens Canvas-roll motsvarar höjer Padlet den igen nästa gång hen öppnar Padlet, så alternativ 1 eller 2 är mer permanenta lösningar
En användares Canvas-roll ändrades, men inte hens Padlet-roll. Varför?
Undantag: om din skola använder externa tjänster för klasslistor (som ClassLink eller OneRoster) kan fullständig synkronisering av klasslistor åsidosätta det här skyddet och nedgradera användare.
