Google Workspace in Classroom: sestavljanje seznamov učencev

Foto de perfil de Rana WildsActualizado pred 6 dnevi por Rana Wilds

Padlet podpira vnos seznamov prek storitev Google Workspace for Education in Google Classroom. Te integracije omogočajo samodejno sinhronizacijo uporabnikov, članstva in razrednih skupin z vašim računom Padlet for Schools.

  • Google Workspace: Seznami uporabnikov
  • Google Classroom: Vpisovanje skupin uporabnikov (razredov)

Kaj potrebujete

Za nastavitev vpisa uporabnikov iz Google Workspace in Classroom potrebujete dve stvari:

  1. Vlogo skrbnika v Padletu – v svojem računu Padlet za šole morate imeti dodeljeno vlogo skrbnika
  2. Vloga skrbnika v Googlu – imeti morate tudi vlogo skrbnika v svojem računu Google Workspace for Education

Postopek nastavitve korak za korakom (seznami v Google Workspace)

  1. Prijavite se v račun Padlet z dostopom skrbnika in kliknite ikono zobnika Nastavitve v zgornjem desnem kotu nadzorne plošče.
  2. Kliknite na svoj šolski račun (na vrhu), nato pa na »Povezave«.
  1. V razdelku »Google« kliknite »Nastavi« poleg »Seznam uporabnikov Google Workspace«.
  1. Prikazalo se bo opozorilo, v katerem morate potrditi, da želite nadaljevati. Kliknite »Nadaljuj«.
  2. Odprlo se bo okno za prijavo v Google. Izberite svoj administratorski račun Google Workspace for Education, s katerim se želite povezati.
  3. Padlet bo zahteval dostop do uporabnikov, skupin in seznamov v Google Classroomu na vaši domeni. Dodelite dovoljenje, da nadaljujete.

To omogoča Padletu, da si ogleda skupine na vaši domeni, si ogleda in upravlja z uporabniki na vaši domeni ter dostopa do seznamov razredov v Google Classroom.

  1. Dokončajte povezavo

Ko boste zaključili zgornje korake, bo vaš račun Google Workspace povezan s Padletom. Samodejno se bo izvedla začetna sinhronizacija uporabnikov.

Člane s seznama lahko pregledate na strani Člani v Padletu. Če želite preiti na stran Člani, kliknite ikono zobnika Nastavitve na nadzorni plošči > na vrhu izberite šolski račun > Člani.

Opomba: Ko je vpis na seznam aktiviran, je urejanje članov v Padletu onemogočeno. Posodobitve je treba opraviti v Google Workspace.

Postopek nastavitve korak za korakom (vpis v Google Classroom)

Za sinhronizacijo razredov iz Google Classrooma sledite tem korakom:

  1. Prijavite se v račun Padlet z dostopom skrbnika in kliknite ikono zobnika »Nastavitve« v zgornjem desnem kotu nadzorne plošče.
  2. Kliknite na svoj šolski račun (na vrhu), nato pa na »Povezave«.
  3. Zraven možnosti »Sinhroniziraj razrede iz Google Classroom« vklopite gumb.
Polje »Sinhroniziraj razrede iz Google Classroom« se ne bo napolnilo, dokler ne bo nastavljeno vnašanje učencev iz Google Workspace.

V roku ene minute naj bi bili vsi razredi in njihovi vpisani uporabniki iz Google Classroom dodani na seznam in prikazani v Padletu.

Pogosta vprašanja

Kaj se zgodi, če odstranim uporabnika iz Google Workspace?
Če se uporabnik odstrani iz Google Workspace, bo med naslednjo sinhronizacijo odstranjen tudi iz računa Padlet for Schools.
Ali se uporabnik ob začasni blokadi v Google Workspace odstrani tudi iz Padleta?
Ne. Začasno blokiran račun v Google Workspace je še vedno prisoten v imeniku vaše domene. Le prijava je blokirana. Sinhronizacija Padlet uporabnika odstrani iz vašega računa Padlet for Schools šele takrat, ko je njegov račun v celoti izbrisan iz Google Workspace, ne pa takrat, ko je začasno blokiran. Če želite začasno blokiranega uporabnika odstraniti iz Padlet, izbrišite njegov račun v Google Workspace; odstranjen bo ob naslednji dnevni sinhronizaciji.
Kako pogosto potekajo sinhronizacije?
Prva sinhronizacija se bo izvedla takoj po začetni nastavitvi. To lahko traja do ene minute, odvisno od števila uporabnikov. Po prvi sinhronizaciji potekajo dnevne, samodejne sinhronizacije, da se Padlet uskladi s tvojimi podatki v Googlu.
Povezava ni uspela. Kaj naj naredim?
1. Preverite, ali je prijavljeni račun račun skrbnika Google Workspace za izobraževanje.
2. Preverite, ali ima vaš račun v Padletu dodeljena skrbniška dovoljenja.
3. Če sta zgornji dve točki pravilni, poskusite ponovno vzpostaviti povezavo. (Nastavitve -> Povezave -> Seznam uporabnikov Google Workspace -> Prekini povezavo -> Ponovno vzpostavi povezavo)

¿Te resultó útil este artículo?

Artículos relacionados