Samodejna prenova povezav

Rana Wilds의 프로필 사진Rana Wilds님이 prejšnji teden에 업데이트함

Povezave za samodejno ponovno ustvarjanje omogočajo vsakomur, ki klikne na vašo povezavo do Padleta, da samodejno ustvari kopijo Padleta na svojem računu. To je izjemno koristno za učitelje, ki želijo, da učenci delajo na svoji lastni različici Padleta – brez da bi jih morali vsakič napotiti, naj Padlet ročno ponovno ustvarijo.

Preprosto jim dajte, da kliknejo na vašo povezavo za samodejno ponovno ustvarjanje (ali pa naj odprejo URL), in kopija Padleta bo samodejno ustvarjena!

Če ste učitelj, ki uporablja funkcijo prenosa ocen iz Padleta v vaš sistem za upravljanje učenja (LMS), upoštevajte, da povezave za samodejno ponovno ustvarjanje v tej funkciji niso podprte. Uporaba povezav za samodejno ponovno ustvarjanje ob omogočenem prenosu ocen bo učencem omogočila, da v sistemu LMS spremenijo svoje ocene.

Ustvarjanje povezav za samodejno ponovno izdelavo

Za omogočanje povezav za samodejno ponovno ustvarjanje sledite tem korakom:

  1. Kliknite puščico »Delite« na svojem padletu
  2. Kliknite »Povezava za samodejno ponovno izdelavo«
  3. Vklopite gumb »Omogoči povezavo za samodejno ponovno izdelavo?«
  4. Izberite želena dovoljenja
  5. Kliknite »Kopiraj«
  6. Povezavo razdelite svojim učencem.

Kaj je treba kopirati?

Padletove table

  • Objave

Izberite med kopiranjem vseh objav v prenovljeni Padlet, samo objav, ki so jih napisali administratorji (z izbiro »Samo administratorji«), ali pa nobene objave (z izbiro »Nič«). Kliknite spustni meni poleg »Objave«, da izberete želeno možnost.

  • Avtorstvo objav

Preklopite gumb »Avtorstvo objav« v položaj VKLOPLJENO, da se prenesejo podatki o avtorjih objav.

  • Ozadje

Preklopite gumb »Ozadje« v položaj VKLOPLJENO, da se ozadje prenese v vse samodejno prenovljene padlete.

Druge nastavitve
  • Dodajanje administratorjev v nove padlete

Če ta gumb preklopite v položaj VKLOPLJENO, bodo vsi skrbniki iz izvirnega padleta samodejno dodani kot sodelavci v prenovljenem padletu!

  • Omejitev na eno ponovno ustvarjanje na uporabnika

Če ta gumb preklopite v položaj ON, večkratno ponovno ustvarjanje tega padleta ne bo dovoljeno. Če je uporabnik padlet že ponovno ustvaril prek te povezave, bo preusmerjen na ta padlet, namesto da bi ustvaril novega.

Če je ta gumb izklopljen, bodo dovoljene večkratne prenove.

Peskovnik

  • Objekti

Izberite med kopiranjem vseh objektov v prenovljeni padlet, samo objektov, ki so jih ustvarili skrbniki (z izbiro »Samo ustvarjalec«) ali brez objav (z izbiro »Nič«). Kliknite spustni meni poleg »Objekti«, da izberete želeno možnost.

  • Ozadje

Preklopite gumb »Ozadje« v položaj »Vklopljeno«, da se ozadje prenese v vse samodejno prenovljene padlete.

Druge nastavitve
  • Dodajanje administratorjev v nove peskovnike

Če ta gumb preklopite v položaj VKLOPLJENO, bodo vsi skrbniki iz prvotnega peskovnika samodejno dodani kot sodelavci v prenovljenem peskovniku!

  • Omejitev na eno ponovno ustvarjanje na uporabnika

Če ta gumb preklopite v položaj ON, večkratno ponovno ustvarjanje tega peskovnika ne bo dovoljeno. Če je uporabnik peskovnik že ponovno ustvaril s to povezavo, bo preusmerjen na ta peskovnik, namesto da bi ustvaril novega.

Če je ta gumb izklopljen, bodo dovoljene večkratne prenove.

Pregled prenovljenih različic

V meniju »Samodejno ponovno ustvarjanje« lahko enostavno pregledate vsak ponovno ustvarjen padlet. Lastnik lahko enostavno dostopa do povezav za vsakega učenca in jih klikne za pregled. Preprosto kliknite puščico »Deliti« na prvotnem padletu > povezava »Samodejno ponovno ustvarjanje«. Vsi ponovno ustvarjeni padleti bodo navedeni na dnu!

Onemogočite povezave za samodejno ponovno izdelavo

Če želite onemogočiti povezavo za samodejno ponovno izdelavo, sledite tem korakom:

  1. Kliknite puščico »Deliti« na svojem padletu
  2. Kliknite povezavo »Samodejno ponovno ustvarjanje«
  3. Preklopite gumb »Omogoči povezavo za samodejno prenovo?« v položaj IZKLOPLJENO

Ko kliknete gumb za preklop, da izklopite samodejno ponovno ustvarjanje povezav, se prikaže opozorilno okno. Izberite »Izklopi«, da nadaljujete z onemogočanjem.

Ko onemogočite samodejno ponovno ustvarjanje povezave, ta ne bo več delovala. Če povezavo ponovno vklopite, se bo ustvarila nova povezava.

Pogosta vprašanja

Kaj se zgodi, če uporabnik preseže svojo kvoto za padlete? Ali bo kljub temu lahko ponovno ustvaril padlet?
Ne – če uporabnik preseže svojo kvoto za padlete in poskuša uporabiti povezavo za samodejno ponovno ustvarjanje, bo pozvan, naj nadgradi svoj račun ali izbriše padlete, preden ponovno ustvari padlet.
Ali moram imeti račun, da lahko ponovno ustvarim padlet s povezavo za samodejno ponovno ustvarjanje?
Da – če nimate računa, ga boste morali najprej ustvariti na padlet.com. Sicer, kje bo shranjen vaš ponovno ustvarjeni padlet? Če poskušate uporabiti povezavo za samodejno ponovno ustvarjanje, ne da bi imeli račun ali ne da bi bili prijavljeni v svoj račun, boste pozvani, da se prijavite ali registrirate, preden ponovno ustvarite padlet.
Želim uporabiti povezave za samodejno ponovno ustvarjanje in prenos ocen. Ali obstaja rešitev, da lahko naredim oboje?
Da in ne. Prenos ocen ni podprt pri povezavah za samodejno prenovo, saj lahko učenci pri uporabi te funkcije v ocenjevalniku spremenijo svoje ocene. Da bi to obšli, predlagamo, da vsi učenci objavljajo na istem padletu, ki ga je ustvaril učitelj. V oknu »Nastavitve« vklopite »Ročno moderiranje«, tako da se objave prikažejo šele, ko jih odobri ustvarjalec ali skrbnik. S tem boste preprečili, da bi učenci spreminjali svoje ocene, in omogočili, da ocene v ocenjevalnik vnaša le ustvarjalec padleta.

이 문서가 도움이 되었나요?

관련 문서