Obrazci za oddajo

Rana Wilds profila attēlsAtjaunināts pred 6 dnevi (autors: Rana Wilds)

Obrazec za oddajo omogoča vsakomur, ki ima posebno povezavo, da objavi na forumu, ne da bi ga prej obiskal. Ta funkcija je še posebej koristna za preprečevanje, da bi učenci videli objave drugih, preden oddajo svoje. Tukaj ni dovoljeno goljufati!

Obrazci za oddajo niso na voljo za Sandbox.

Aktiviranje obrazcev za oddajo

Do obrazcev za oddajo dostopate tako, da kliknete puščico »Deliti« v zgornjem desnem kotu vaše table > kliknite »Obrazec za oddajo« v razdelku »Povezave«.

Na tej točki morate gumb »Omogoči obrazec za oddajo« preklopiti v položaj VKLOPLJEN.

S tem se prikažejo dodatne možnosti, ki jih lahko konfigurirate, da svojo tablo oblikujete tako, da bo popolnoma ustrezala vašim potrebam. Če želite na svoji tabli preprečiti objave anonimnih uporabnikov, lahko gumb »Zahtevaj, da so obiskovalci prijavljeni« preklopite v položaj VKLOPLJENO.

Prav tako lahko določite, kam bo vaš sodelavec preusmerjen po objavi! Kliknite spustni meni poleg možnosti »Po oddaji«, da izberete, ali želite uporabnika preusmeriti na stran s potrditvijo, na celotno tablo, kjer bo videl objave vseh drugih (z izbiro »Odpri Padlet«), ali pa ga povabite, naj doda še eno objavo.

Če se odločite, da boste uporabnika preusmerili na stran s potrditvijo, imate tudi možnost, da prilagodite sporočilo, ki ga bo videl! Lahko pustite navodila, kaj naj stori naprej, mu pustite zabaven vic ali se mu preprosto zahvalite za njegov trud. Zabavajte se pri tem!

Dovoljenja za obiskovalce / Zasebnost povezave

Ne glede na to, kako nastavite »Dovoljenja za obiskovalce« na svoji tabli, bo vaš obrazec za oddajo še vedno omogočal vsakemu uporabniku, ki ima povezavo, da objavi prispevek. Tudi če nastavite »Dovoljenja za obiskovalce« na svoji tabli na »Brez dostopa« (kar običajno pomeni, da do table nima dostopa nihče razen ustvarjalca), lahko uporabniki še vedno objavljajo na tabli, če uporabijo povezavo do obrazca za oddajo.

  • Katera nastavitev omogoča uporabnikom dostop do foruma po oddaji objave?
  • Ali lahko uredijo svoj prispevek, potem ko so si ogledali prispevke vseh drugih?
  • Kako najbolje nastaviti forum glede na vaše potrebe?

Spodaj je preglednica, ki vam bo v pomoč!

Dovoljenja za obiskovalce

Kaj se zgodi, če izberete možnost »Odpri Padlet«

(puščica za deljenje > obrazec za oddajo > »Po oddaji« – Odpri Padlet)

Brez dostopa >

Ali lahko uporabniki oddajo objavo?

  • Da – uporabniki s povezavo lahko objavijo svoj prispevek na oglasno desko.

Ali imajo uporabniki dostop do celotne table?

Ali lahko uporabniki po objavi uredijo svoj prispevek?

  • Morda – sodelavci lahko urejajo svoje objave, razen če ste jim dodelili le dovoljenja za bralca.

Bralec >

Zasebnost povezave je nastavljena na »Skrivno«:

Ali lahko uporabniki objavijo prispevek?

  • Da

Ali imajo uporabniki dostop do celotnega foruma?

  • Da

Ali lahko uporabniki po objavi uredijo svoj prispevek?

  • Ne

Zasebnost povezave je nastavljena na »Skrivno« – geslo:

Ali lahko uporabniki objavijo prispevek?

  • Da

Ali imajo uporabniki dostop do celotnega foruma?

  • Da – potem, ko vpišejo geslo, nastavljeno za to oglasno desko.

Ali lahko uporabniki po objavi uredijo svojo objavo?

  • Ne

Zasebnost povezave je nastavljena na »Skrivno« – Prijava:

Ali lahko uporabniki objavijo prispevek?

  • Da

Ali imajo uporabniki dostop do celotnega foruma?

  • Da – po prijavi ali registraciji po objavi prispevka.

Ali lahko uporabniki po objavi uredijo svoj prispevek?

  • Ne

Nastavitev zasebnosti povezave na »Javno«:

Ali lahko uporabniki objavijo prispevek?

  • Da

Ali imajo uporabniki dostop do celotnega foruma?

  • Da

Ali lahko uporabniki po objavi uredijo svoj prispevek?

  • Ne

Avtor >

Nastavitev zasebnosti povezave na »Skrivno«:

Ali lahko uporabniki objavijo prispevek?

  • Da

Ali imajo uporabniki dostop do celotnega foruma?

  • Da

Ali lahko uporabniki po objavi uredijo svoj prispevek?

  • Da

Zasebnost povezave je nastavljena na »Skrivno« – geslo:

Ali lahko uporabniki objavijo prispevek?

  • Da

Ali imajo uporabniki dostop do celotnega foruma?

  • Da – potem, ko vpišejo geslo, nastavljeno za to oglasno desko.

Ali lahko uporabniki po objavi uredijo svojo objavo?

  • Da

Zasebnost povezave je nastavljena na »Skrivno« – Prijava:

Ali lahko uporabniki objavijo prispevek?

  • Da

Ali imajo uporabniki dostop do celotnega foruma?

  • Da – po prijavi ali registraciji po objavi prispevka.

Ali lahko uporabniki po objavi uredijo svoj prispevek?

  • Da

Nastavitev zasebnosti povezave na »Javno«:

Ali lahko uporabniki objavijo prispevek?

  • Da

Ali imajo uporabniki dostop do celotnega foruma?

  • Da

Ali lahko uporabniki po objavi uredijo svoj prispevek?

  • Da

Moderator >

Zasebnost povezave je nastavljena na »Skrivno«:

Ali lahko uporabniki objavijo prispevek?

  • Da

Ali imajo uporabniki dostop do celotnega foruma?

  • Da

Ali lahko uporabniki po objavi uredijo svojo objavo?

  • Da – ker imajo ti uporabniki pooblastila moderatorja, lahko urejajo, premikajo in izbrišejo vse objave na forumu. Ne morejo pa urejati nastavitev foruma ali ga izbrisati.

Zasebnost povezave je nastavljena na »Skrivno« – geslo:

Ali lahko uporabniki objavijo prispevek?

  • Da

Ali imajo uporabniki dostop do celotnega foruma?

  • Da – potem ko vneseta geslo, nastavljeno za to oglasno desko.

Ali lahko uporabniki po objavi uredijo svojo objavo?

  • Da – ker imajo ti uporabniki pooblastila moderatorja, lahko urejajo, premikajo in izbrišejo vse objave na forumu. Ne morejo pa urejati nastavitev foruma niti ga izbrisati.

Zasebnost povezave je nastavljena na »Skrivno« – Prijava:

Ali lahko uporabniki objavijo prispevek?

  • Da

Ali imajo uporabniki dostop do celotnega foruma?

  • Da – po tem, ko se prijavijo ali registrirajo po objavi svojega prispevka.

Ali lahko uporabniki po objavi uredijo svojo objavo?

  • Da – ker imajo ti uporabniki pooblastila moderatorja, lahko urejajo, premikajo in izbrišejo vse objave na forumu. Ne morejo pa urejati nastavitev foruma niti ga izbrisati.

Zasebnost povezave je nastavljena na »Javno«:

Ali lahko uporabniki objavijo prispevek?

  • Da

Ali imajo uporabniki dostop do celotnega foruma?

  • Da

Ali lahko uporabniki po objavi uredijo svojo objavo?

  • Da – ker imajo ti uporabniki pooblastila moderatorja, lahko urejajo, premikajo in izbrišejo vse objave na forumu. Ne morejo pa urejati nastavitev foruma niti ga izbrisati.

Če želijo vsi, da so njihove objave popolnoma anonimne ob uporabi obrazca za oddajo, mora ustvarjalec foruma preklopiti možnost »Zahteva, da so obiskovalci prijavljeni« v položaj IZKLOPLJENO in povezavo odpreti v oknu za brskanje v inkognito načinu. Samo preklop gumb v položaj IZKLOPLJENO ni dovolj.

To bo zagotovilo, da bo avtorstvo objav anonimno, v e-poštnih obvestilih pa bo navedeno, da je »nekdo« dodal objavo, prav tako pa bo na plošči dejavnosti prikazano, da je »nekdo« dodal objavo.

Ko ste pripravljeni deliti povezavo do obrazca za oddajo, kliknite »Kopiraj« in jo pošljite!

Onemogočanje obrazcev za oddajo

Če želite izklopiti obrazce za oddajo, kliknite puščico »Deliti« > »Obrazec za oddajo« > preklopite »Omogoči obrazec za oddajo« v položaj »IZKLOPLJENO«.

Če to funkcijo izklopite, se bo povezava onemogočila. Ponovna vklopitev povezav bo ustvarila nove povezave, ki jih boste morali namesto starih uporabiti.

Pogosta vprašanja

Kakšna je razlika med obrazci za oddajo in ločenimi sobami?
Uporaba ločene sobe omogoča sodelavcem, da vidijo le določen del/kartico (ne celotnega Padleta) in lahko večkrat objavljajo na istem Padletu.

Uporaba obrazca za oddajo vam omogoča, da povabite osebo k objavi, ne da bi ta sploh videla osnovno tablo. Obstaja možnost, da se tabla prikaže po objavi, vendar obstajajo tudi druge alternative.
Te funkcije ne najdem na svoji tabli. Ali delam kaj narobe?
Samo ustvarjalci lahko spreminjajo/pridobijo obrazec za oddajo. Če ste ustvarjalec table, se prepričajte, da ste prijavljeni v račun, s katerim ste ustvarili tabelo.
Svojo ploščo sem nastavil na »Skrivno – Prijavi se«, vendar se od nikogar ne zahteva, da se prijavi, če želi dodati objavo. Zakaj?
Nastavitve za deljenje so ločene od nastavitev obrazca za oddajo prispevkov. Če so vaše nastavitve za deljenje nastavljene na »Skrivno – Prijava«, morajo uporabniki pred odprtjem celotne table opraviti prijavo. Da se zagotovi, da se morajo uporabniki prijaviti pred oddajo prispevka, odprite meni »Obrazec za oddajo prispevkov« in vklopite možnost »Zahtevaj, da so obiskovalci prijavljeni«.

Vai šis raksts bija noderīgs?

Saistītie raksti