Formulare de depunere
Actualizat acum 2 săptămâni de Rana WildsUn formular de trimitere permite oricui deține linkul special să posteze pe un forum fără a fi nevoie să acceseze mai întâi forumul respectiv. Această funcție este deosebit de utilă pentru a împiedica elevii să vadă postările altora înainte de a-și trimite propriile postări. Aici nu este permisă trișarea!
Activarea formularelor de trimitere
Accesați formularele de trimitere făcând clic pe săgeata „Share” (Partajare) din colțul din dreapta sus al forumului > Faceți clic pe „Formular de trimitere” din secțiunea „Linkuri”.

În acest moment, va trebui să comutați butonul „Activați formularul de trimitere” în poziția ON.

Astfel vor apărea mai multe opțiuni pe care le poți configura pentru a-ți personaliza panoul în modul perfect pentru nevoile tale. Dacă dorești să elimini postările anonime de pe panoul tău, poți comuta butonul „Solicită vizitatorilor să se autentifice” în poziția ON.

De asemenea, puteți decide unde va fi redirecționat colaboratorul dvs. după ce își publică postarea! Faceți clic pe meniul derulant de lângă „După trimitere” pentru a alege între a trimite utilizatorul către o pagină de confirmare, către panoul complet pentru a vedea postările tuturor celorlalți (selectând „Deschide Padlet”) sau a invita utilizatorul să adauge o altă postare.

Permisiuni pentru vizitatori / Confidențialitatea link-ului
Indiferent de setările pe care le alegeți pentru „Permisiunile vizitatorilor” ale panoului, formularul de trimitere va permite în continuare oricărui utilizator care deține linkul să posteze. Chiar dacă setați „Permisiunile vizitatorilor” ale panoului la „Fără acces” (ceea ce înseamnă, de obicei, că nimeni în afară de creator nu poate accesa panoul), utilizatorii pot totuși să posteze pe panou dacă folosesc linkul formularului de trimitere.
- Ce setări permit utilizatorilor să acceseze forumul după ce își trimit postarea?
- Pot aceștia să-și editeze postarea după ce au văzut postările celorlalți?
- Cum ar trebui să configurați forumul în mod optim pentru nevoile dvs.?
Mai jos găsiți un tabel care vă va ajuta!
Permisiuni pentru vizitatori | Ce se întâmplă când alegeți opțiunea „Deschide Padlet” (Săgeata de partajare > Formular de trimitere > „După trimitere” – Padlet deschis) |
Fără acces > | Pot utilizatorii să trimită o postare?
Utilizatorii pot accesa panoul în întregime?
Pot utilizatorii să-și editeze postarea după publicare?
|
Cititor > | Confidențialitatea linkului setată la Secret: Utilizatorii pot publica o postare?
Utilizatorii pot accesa întregul forum?
Utilizatorii își pot edita postarea după publicare?
Confidențialitatea linkului este setată la Secret - Parolă: Utilizatorii pot publica o postare?
Utilizatorii pot accesa întregul forum?
Utilizatorii își pot edita postarea după publicare?
Confidențialitatea linkului este setată la Secret – Autentificare: Pot utilizatorii să posteze un mesaj?
Utilizatorii pot accesa întregul forum?
Utilizatorii își pot edita postarea după publicare?
Confidențialitatea linkului setată la Public: Pot utilizatorii să posteze un mesaj?
Utilizatorii pot accesa forumul complet?
Utilizatorii își pot edita postarea după publicare?
|
Autor > | Confidențialitatea linkului setată la Secret: Utilizatorii pot publica o postare?
Utilizatorii pot accesa întregul forum?
Utilizatorii își pot edita postarea după publicare?
Confidențialitatea linkului este setată la Secret - Parolă: Utilizatorii pot publica o postare?
Utilizatorii pot accesa întregul forum?
Utilizatorii își pot edita postarea după publicare?
Confidențialitatea linkului este setată la Secret – Autentificare: Pot utilizatorii să posteze un mesaj?
Utilizatorii pot accesa întregul forum?
Utilizatorii își pot edita postarea după publicare?
Confidențialitatea linkului setată la Public: Pot utilizatorii să publice o postare?
Utilizatorii pot accesa întregul forum?
Utilizatorii își pot edita postarea după publicare?
|
Moderator > | Confidențialitatea linkului setată la Secret: Utilizatorii pot publica o postare?
Utilizatorii pot accesa întregul forum?
Utilizatorii pot edita postarea după publicare?
Confidențialitatea linkului este setată la Secret - Parolă: Pot utilizatorii să posteze un mesaj?
Utilizatorii pot accesa forumul în întregime?
Utilizatorii își pot edita postarea după publicare?
Confidențialitatea linkului este setată la „Secret” – Autentificare: Pot utilizatorii să posteze un mesaj?
Utilizatorii pot accesa forumul în întregime?
Utilizatorii pot edita postarea după publicare?
Confidențialitatea linkului este setată la Public: Pot utilizatorii să posteze?
Utilizatorii pot accesa forumul în întregime?
Utilizatorii pot edita postarea după publicare?
|
Astfel, veți asigura că atribuirea postărilor va fi anonimă, notificările prin e-mail trimise vor indica faptul că „cineva” a adăugat o postare, iar panoul de activitate va indica că „cineva” a adăugat o postare.
Când ești gata să partajezi linkul formularului de trimitere, dă clic pe „Copiere” și trimite-l!
Dezactivarea formularelor de trimitere
Pentru a dezactiva formularele de trimitere, faceți clic pe săgeata „Partajare” > „Formular de trimitere” > comutați opțiunea „Activați formularul de trimitere” în poziția „Oprit”.
Întrebări frecvente
Care este diferența dintre formularele de trimitere și sălile de discuții?
Utilizarea unui formular de trimitere vă permite să invitați o persoană să posteze fără a vedea deloc panoul de bază. Există o opțiune care permite vizualizarea panoului după postare, dar există și alte alternative.
