Zaproś członków do swojego zespołu
Actualizat 11 godzin temu de Rana WildsZespół działa najlepiej w większym gronie. Zaprośmy więc kilka osób!
- Aby zaprosić innych użytkowników do Zespołu, przejdź do pulpitu i kliknij ikonę koła zębatego ustawień w prawym górnym rogu.

- Kliknij Konto zespołu (u góry) > Członkowie

- Wybierz przycisk Zaproś.
- Włącz link z zaproszeniem dla ról, które chcesz zaprosić.
- Skopiuj link i udostępnij go użytkownikom, których chcesz dodać do Zespołu.

Aby uniknąć niezamierzonych opłat, po dodaniu wszystkich użytkowników warto wyłączyć linki z zaproszeniami dla Administratorów i Twórców. Dzięki temu użytkownicy nie będą mogli dalej korzystać z linku, aby dołączyć do Zespołu. Możesz to zrobić na stronie Członkowie, obok linku. Wystarczy kliknąć Wyłącz.
Role Administratora, Twórcy i Właściciela konta są płatne. Po przypisaniu użytkownikowi jednej z tych ról Właściciel wkrótce zostanie obciążony proporcjonalną opłatą. Wszyscy współautorzy są bezpłatni.
Jeśli do Zespołu nie przypisano żadnej metody płatności (na przykład po usunięciu karty), płatne linki z zaproszeniami dla Administratorów i Twórców zostaną wyłączone. Zanim ponownie włączysz te linki, dodaj kartę w sekcji Rozliczenia. Linki dla współautorów są bezpłatne i nie zostaną zablokowane.

Jak anulować oczekujące zaproszenie dla członka?
Oczekujące zaproszenia można anulować na stronie Członkowie Administratora. Wybierz użytkownika, którego status to „Oczekuje na zaproszenie”. Kliknij Usuń zaproszenie i potwierdź działanie. Po usunięciu zaproszenie zostanie natychmiast anulowane, a użytkownik nie będzie już mógł go przyjąć.
Zaproszony użytkownik nie otrzymuje zaproszenia — jak ponownie wysłać wiadomość e-mail z zaproszeniem?
Aby ponownie wysłać wiadomość e-mail z zaproszeniem:
Przejdź na stronę Członkowie (Ustawienia > Konto zespołu > Członkowie)
Znajdź użytkownika, którego status to „Oczekuje na zaproszenie”.
Kliknij Wyślij zaproszenie ponownie.
Przejdź na stronę Członkowie (Ustawienia > Konto zespołu > Członkowie)
Znajdź użytkownika, którego status to „Oczekuje na zaproszenie”.
Kliknij Wyślij zaproszenie ponownie.
