Zespoły Padlet
Zaktualizowano wczoraj przez Rana WildsPlan Team jest idealny dla małej grupy osób, które chcą współpracować nad padletami we wspólnym pulpicie.
Padlet służy przede wszystkim do łączenia ludzi, aby mogli wspólnie dobrze się bawić i łatwo współpracować. Konto Team to doskonały sposób, żeby zacząć!
Utwórz Team
Utwórz Team, przechodząc do menu użytkownika.
- Zaloguj się na stronie padlet.com, aby otworzyć pulpit.
- Kliknij menu konta w lewym górnym rogu pulpitu i wybierz Utwórz nowy obszar roboczy.

- Następnie wpisz nazwę i adres URL Teamu. Możesz wybrać własne lub pozostać przy nazwie zaproponowanej przez Padlet.

- Wybierz Rozpocznij okres próbny (bezpłatna wersja na 30 dni) lub Zapłać teraz (aby od razu rozpocząć subskrypcję).
Zarządzaj członkami Teamu
Członkami Teamu możesz zarządzać na stronie „Pierwsze kroki” lub w pulpicie.
- Wybierz ikonę koła zębatego Ustawienia w prawym górnym rogu pulpitu.
- Wybierz obszar roboczy Teamu (u góry)

- Kliknij Członkowie
Dodaj użytkowników
W Teamach dostępne są cztery role: Właściciel, Administrator, Twórca i Współautor. Po dodaniu każdego członka do Teamu i uaktualnieniu konta opłata zostanie naliczona za właściciela oraz każdego Administratora i Twórcę. Współautorzy są bezpłatni. Więcej informacji o różnych rolach w Teamie znajdziesz tutaj!
- Kliknij przycisk Zaproś po prawej stronie strony Członkowie.
- Włącz link z zaproszeniem dla ról, które chcesz zaprosić.

- Skopiuj link i udostępnij go użytkownikom, których chcesz dodać do Teamu.
Zmień role użytkowników
Zarządzaj rolami użytkowników na stronie Członkowie. Kliknij menu rozwijane po prawej stronie nazwy użytkownika i wybierz odpowiednią rolę.
Jeśli nie masz zapisanej metody płatności, nie będzie można dodawać ani usuwać płatnych Twórców, zmieniać ról członków (również zbiorczo) ani ponownie włączać płatnych linków z zaproszeniami, dopóki nie dodasz karty na stronie Rozliczenia.

Usuń użytkowników
Użytkowników możesz usunąć z Teamu na stronie Członkowie. Aby usunąć użytkownika, kliknij menu rozwijane po prawej stronie jego nazwy i wybierz Dezaktywuj.
Otwórz pulpit Teamu
Po pierwszym zalogowaniu na konto możesz najpierw zobaczyć pulpit w swoim osobistym obszarze roboczym. Aby otworzyć pulpit w obszarze roboczym Teamu, kliknij menu konta w lewym górnym rogu strony. Następnie kliknij obszar roboczy Teamu.

Obok konta, na którym obecnie pracujesz, pojawi się znacznik wyboru. Jeśli widzisz go obok konta Teamu, wszystko jest gotowe!
Dowiedz się więcej o przełączaniu się między różnymi kontami!
Usuń Team
Aby usunąć obszar roboczy Teamu ze swojego konta, wykonaj poniższe czynności:
- Kliknij ikonę koła zębatego Ustawienia w prawym górnym rogu pulpitu.
- Wybierz obszar roboczy Teamu (u góry).
- Kliknij Usuń Team. Może pojawić się prośba o ponowne zalogowanie się w celu potwierdzenia, że jesteś właścicielem konta.

- Na koniec wpisz 4-cyfrowy kod w polu i kliknij Usuń.

Najczęściej zadawane pytania
Czy mogę być jedyną osobą w Teamie?
Czy muszę płacić za dodawanie członków do Teamu?
Przykład: Jeśli (jako właściciel) jesteś jedyną osobą w Teamie, koszt dla klientów ze Stanów Zjednoczonych wyniesie 149,99 USD rocznie. Jeśli dodasz 2 Administratorów, 2 Twórców i 25 Współautorów, łączny koszt Teamu wyniesie 749,95 USD rocznie. -- 149,99 USD za właściciela, 299,98 USD za 2 Administratorów i 299,98 USD za 2 Twórców, co daje łącznie 749,95 USD. 25 Współautorów jest bezpłatnych.
Ile Teamów mogę utworzyć na koncie?
Co się stanie po upływie 30-dniowego bezpłatnego okresu próbnego?
Uwaga: okres próbny zostanie automatycznie dezaktywowany po upływie 30 dni. Konto nie zostanie automatycznie przełączone na płatną subskrypcję. Aby nadal korzystać z Team Gold, musisz przejść na płatną subskrypcję na stronie Rozliczenia lub skontaktować się z działem obsługi klienta.
