Links naar automatische herverwerkingen
Aktualizováno 3 dagen geleden uživatelem Rana WildsMet links voor het automatisch opnieuw aanmaken kan iedereen die op je Padlet-link klikt, automatisch een kopie van de Padlet in zijn of haar eigen account aanmaken. Dit is bijzonder handig voor docenten die willen dat leerlingen aan hun eigen versie van een Padlet werken – zonder dat ze hen telkens hoeven te vragen om een Padlet handmatig opnieuw aan te maken.
Laat ze gewoon op je 'auto-remake'-link klikken (of naar de URL gaan) en er wordt automatisch een kopie van de Padlet aangemaakt!
Links voor automatisch opnieuw maken aanmaken
![]() | ![]() |
Volg deze stappen om links voor automatisch opnieuw maken in te schakelen:
- Klik op de pijl ‘Delen’ op je Padlet
- Klik op ‘Auto-remake-link’
- Zet de knop 'Auto-remake-link inschakelen?' op AAN
- Kies de gewenste machtigingen
- Klik op 'Kopiëren'
- Deel de link met je studenten.
- Je kunt je link voor automatisch opnieuw maken ook persoonlijk delen. Klik op 'QR-code ophalen' en laat mensen deze scannen met de camera van hun telefoon om direct mee te doen; dit is handig voor grote groepen waarbij het versturen van individuele links niet praktisch is.

Wat moet er worden gekopieerd?
Padlet-borden
- Berichten
Kies of alle berichten worden overgezet naar de vernieuwde Padlet, alleen berichten die door beheerders zijn geschreven (door 'Alleen beheerders' te selecteren) of helemaal geen berichten (door 'Geen' te selecteren). Klik op het vervolgkeuzemenu naast 'Berichten' om je optie te kiezen.

- Auteurschap van berichten
Zet de schakelaar 'Auteur van berichten' in de stand AAN om de auteurs van de berichten over te zetten.
- Achtergrond
Zet de knop 'Achtergrond' in de stand AAN om de achtergrond over te zetten naar alle automatisch opnieuw aangemaakte Padlets.
Overige instellingen
- Beheerders toevoegen aan nieuwe padlets
Als je deze knop op AAN zet, worden alle beheerders van het oorspronkelijke padlet automatisch toegevoegd als medewerkers aan het opnieuw aangemaakte padlet!
- Beperking tot één remake per gebruiker
Als je deze knop op AAN zet, zijn meerdere hergemaakte versies van dit padlet niet toegestaan. Als een gebruiker het padlet al via deze link heeft hermaakt, wordt hij of zij doorgestuurd naar dat padlet in plaats van een nieuw padlet aan te maken.
Als deze knop is uitgeschakeld, zijn meerdere hermaakt-versies toegestaan.
Sandbox
- Objecten
Kies tussen 'Alle objecten' die naar de opnieuw gemaakte padlet worden gekopieerd, 'Alleen objecten gemaakt door beheerders' (door 'Alleen maker' te selecteren) of 'Geen berichten' (door 'Geen' te selecteren). Klik op het vervolgkeuzemenu naast 'Objecten' om je optie te kiezen.

- Achtergrond
Zet de knop 'Achtergrond' op AAN om de achtergrond over te zetten naar alle automatisch opnieuw aangemaakte padlets.
Overige instellingen
- Beheerders toevoegen aan nieuwe Sandboxes
Als je deze knop op AAN zet, worden alle beheerders van de oorspronkelijke Sandbox automatisch toegevoegd als medewerkers in de opnieuw aangemaakte Sandbox!
- Beperking tot één remake per gebruiker
Als je deze knop op AAN zet, zijn meerdere heraanmaakbeurten van deze Sandbox niet toegestaan. Als een gebruiker de Sandbox al via deze link heeft heraangemaakt, wordt hij of zij doorgestuurd naar die Sandbox in plaats van een nieuwe aan te maken.
Als deze knop is uitgeschakeld, zijn meerdere heraanmaakbeurten toegestaan.
Herscheppingen bekijken
Bekijk eenvoudig elke opnieuw aangemaakte padlet in het menu ‘Auto-remake’. De eigenaar kan eenvoudig op de links voor elke leerling klikken om deze te bekijken. Klik gewoon op de pijl ‘Delen’ op de oorspronkelijke padlet > link ‘Auto-remake’. Alle opnieuw aangemaakte padlets worden onderaan weergegeven!

Links voor automatisch opnieuw maken uitschakelen
Volg deze stappen om je 'Auto-remake'-link uit te schakelen:
- Klik op de pijl ‘Delen’ op je Padlet
- Klik op de 'Auto-remake'-link
- Zet de schakelaar ‘Auto-remake-link inschakelen?’ op UIT
Wanneer je op de schakelknop klikt om 'Links automatisch opnieuw genereren' uit te schakelen, verschijnt er een waarschuwingsvenster. Selecteer 'Uitschakelen' om door te gaan met het uitschakelen.



