Google Workspace og Classroom – elevlister

Фото профілю Rana WildsОновлено for 6 døgn siden користувачем Rana Wilds

Padlet støtter oppretting av elevlister både via Google Workspace for Education og Google Classroom. Disse integrasjonene bidrar til automatisk synkronisering av brukere, medlemskap og klassegrupper med din Padlet for Schools-konto.

  • Google Workspace: Brukergrupper
  • Google Classroom: Registrerer brukergrupper (klasser)

Hva du trenger

For å konfigurere elevlister i Google Workspace og Classroom trenger du to ting:

  1. En administratorrolle i Padlet – Du må ha en tildelt administratorrolle i din Padlet for Schools-konto
  2. En administratorrolle i Google – Du må også ha en administratorrolle i Google Workspace for Education-kontoen din

Trinnvis oppsett (elevlister i Google Workspace)

  1. Logg inn på Padlet-kontoen med administratorrettigheter og klikk på tannhjulikonet for Innstillinger øverst til høyre på dashbordet.
  2. Klikk på skolekontoen din (øverst), og deretter på «Tilkoblinger».
  1. Under «Google»-delen klikker du «Konfigurer» ved siden av «Google Workspace-elevliste».
  1. Det vises en advarsel der du må bekrefte at du ønsker å fortsette. Klikk på «Fortsett».
  2. Et Google-påloggingsvindu åpnes. Velg din Google Workspace for Education-administratorkonto for å koble til.
  3. Padlet vil be om tilgang til å se brukere, grupper og Google Classroom-klasselister på domenet ditt. Gi tillatelse for å fortsette.

Dette gjør at Padlet kan se grupper på domenet ditt, se og administrere brukere på domenet ditt og få tilgang til Google Classroom-klasselister.

  1. Fullfør tilkoblingen

Når trinnene ovenfor er fullført, vil Google Workspace-kontoen din være koblet til Padlet. En innledende brukersynkronisering vil kjøre automatisk.

Medlemmer som er oppført på deltakerlistene, kan vises på siden «Medlemmer» i Padlet. For å gå til siden «Medlemmer», klikker du på tannhjulikonet for innstillinger på dashbordet > velger «Skolekonto» øverst > «Medlemmer».

Merk: Når klasselisten er aktiv, er redigering av medlemmer i Padlet deaktivert. Oppdateringer må gjøres i Google Workspace.

Trinnvis oppsett (medlemsliste fra Google Classroom)

Følg disse trinnene for å synkronisere klasser fra Google Classroom:

  1. Logg inn på Padlet-kontoen med administratorrettigheter og klikk på tannhjulikonet for Innstillinger øverst til høyre på dashbordet.
  2. Klikk på skolekontoen din (øverst), deretter på «Tilkoblinger».
  3. Ved siden av «Synkroniser klasser fra Google Classroom» slår du knappen .
Feltet «Synkroniser klasser fra Google Classroom» vil ikke fylles ut før Google Workspace-elevlisten er konfigurert.

Innen ett minutt bør alle klasser og de påmeldte brukerne fra Google Classroom være registrert og vises i Padlet.

Ofte stilte spørsmål

Hva skjer hvis jeg fjerner en bruker fra Google Workspace?
Hvis en bruker fjernes fra Google Workspace, vil vedkommende også bli fjernet fra Padlet for Schools-kontoen ved neste synkronisering.
Fjernes en bruker fra Padlet hvis vedkommende suspenderes i Google Workspace?
Nei. En suspendert Google Workspace-konto finnes fortsatt i domenekatalogen din. Den er bare blokkert fra å logge inn. Padlets synkronisering fjerner bare en bruker fra Padlet for Schools-kontoen din når kontoen er fullstendig slettet fra Google Workspace, ikke når den er suspendert. For å fjerne en suspendert bruker fra Padlet, må du slette kontoen deres i Google Workspace; de vil bli fjernet ved neste daglige synkronisering.
Hvor ofte utføres synkroniseringene?
Den første synkroniseringen skjer umiddelbart etter den innledende konfigurasjonen. Dette kan ta opptil ett minutt, avhengig av antall brukere. Etter den første synkroniseringen utføres daglige, automatiske synkroniseringer for å holde Padlet oppdatert med Google-dataene dine.
Tilkoblingen min mislyktes. Hva skal jeg gjøre?
1. Kontroller at den innloggede kontoen tilhører en Google Workspace for Education-administrator.
2. Sørg for at kontoen din i Padlet har fått administratorrettigheter.
3. Hvis de to ovennevnte punktene stemmer, kan du prøve å koble til på nytt. (Innstillinger -> Tilkoblinger -> Google Workspace-registrering -> Koble fra -> Koble til på nytt)

Чи була ця стаття корисною?

Пов’язані статті