Aktiver tjenestene for navn og rolleoppretting i Canvas
Bijgewerkt for 1 time siden door Rana WildsRollekonfigurering henter automatisk brukerens rolle fra Canvas og tildeler en tilsvarende rolle i Padlet. En lærer i Canvas blir lærer i Padlet; en elev forblir elev. Dette skjer hver gang en bruker starter Padlet fra Canvas.
Slik fungerer det
To separate mekanismer er involvert:
Starttoken (alltid aktivert) — Når noen åpner et Padlet-ark fra Canvas, forteller selve oppstarten Padlet hvilken rolle vedkommende har, og Padlet angir deretter brukerens rolle i Padlet ut fra dette. Dette skjer ved hver oppstart, og det finnes ingen innstilling som kan deaktivere det.
Names and Role Provisioning Services (NRPS) (automatisk i Canvas) — En egen tjeneste som lar Padlet be Canvas om den fullstendige klasselisten din, slik at studentene vises i Padlet før de noen gang har klikket på en Padlet-lenke. Den styrer ikke påloggingsrettigheter eller rolletildeling.
Standard rollekartlegginger
LMS-rolle | Padlet-rolle |
Administrator | Admin |
Fakultet, instruktør, foreleser, leder, ansatt | Lærer |
Elever, utvikler, fasilitator, veileder, nettstudent | Student |
Tilpassede roller | Student |
Padlet oppgraderer kun brukere, og nedgraderer dem aldri: Student → Lærer → Administrator. Hvis en student blir lærer i Canvas, blir vedkommende oppgradert til lærer i Padlet. Hvis vedkommende senere blir student igjen, forblir vedkommende lærer i Padlet inntil dette endres manuelt.
Ofte stilte spørsmål
Hvis NRPS er slått av, vil rollene da slutte å bli tildelt?
Hvorfor får en bruker feilmeldingen «maksimalt antall lærere»?
1. Bruk tilpasset rolletilknytning for å knytte den rollen til «Student»
2. Øk lærergrensen
for abonnementet ditt 3. Endre Padlet-rollen manuelt – vær oppmerksom på at den vil gå tilbake ved neste oppstart
En brukers rolle i Canvas har endret seg, men ikke i Padlet. Hvorfor?
Unntak: Hvis skolen din bruker eksterne elevregistertjenester (som ClassLink eller OneRoster), kan full synkronisering av elevregisteret overstyre denne sikkerhetsmekanismen og nedgradere brukere.
