Innleveringsskjemaer

Profilbildet til Rana WildsOppdatert forrige uke av Rana Wilds

Et innsendingsskjema gjør det mulig for alle som har den spesielle lenken å legge ut innlegg på et forum uten først å måtte besøke forumet. Denne funksjonen er spesielt nyttig for å hindre at studentene ser andres innlegg før de sender inn sine egne. Her er det ikke lov å jukse!

Innleveringsskjemaer er ikke tilgjengelige for Sandbox.

Aktivering av innsendingsskjemaer

Få tilgang til innsendingsskjemaene ved å klikke på delingspilen øverst til høyre på tavlen din > Klikk på «Innsendingsskjema» under «Lenker».

Nå må du slå på knappen «Aktiver innsendingsskjema».

Dette åpner flere alternativer du kan konfigurere for å tilpasse tavlen perfekt til ditt bruksområde. Hvis du ønsker å forhindre anonyme innlegg på tavlen, kan du slå knappen «Krev at besøkende er logget inn».

Du kan også bestemme hvor samarbeidspartneren din blir omdirigert etter å ha lagt ut innlegget sitt! Klikk på rullegardinmenyen ved siden av «Etter innsending» for å velge mellom å sende brukeren til en bekreftelsesside, til hele tavlen for å se alle andres innlegg (ved å velge «Åpne Padlet»), eller å invitere brukeren til å legge til et nytt innlegg.

Hvis du velger å sende brukeren til en bekreftelsesside, har du også muligheten til å tilpasse meldingen de vil se! Du kan gi instruksjoner om hva de skal gjøre videre, avslutte med en morsom vits eller ganske enkelt takke dem for innsatsen. Ha det gøy med det!

Besøkendes rettigheter / Personvern for lenker

Uansett hva du setter tavlens «Besøkertillatelser» til, vil innsendingsskjemaet ditt fortsatt tillate alle brukere som har lenken å legge ut et innlegg. Selv om du setter tavlens «Besøkertillatelser» til «Ingen tilgang» (noe som vanligvis betyr at ingen andre enn oppretteren har tilgang til tavlen), kan brukere fortsatt legge ut innlegg på tavlen hvis de bruker lenken til innsendingsskjemaet.

  • Hvilke innstillinger gir brukerne tilgang til forumet etter at de har sendt inn innlegget sitt?
  • Kan de redigere innlegget sitt etter å ha sett alle andres innlegg?
  • Hvordan bør du konfigurere forumet ditt best mulig for dine behov?

Nedenfor finner du en oversikt som kan hjelpe deg!

Besøkendes tilgang

Hva skjer når du velger alternativet «Åpne Padlet»?

(Del-pilen > Innleveringsskjema > «Etter innlevering» – Åpne Padlet)

Ingen tilgang >

Kan brukere sende inn et innlegg?

  • Ja – brukere med lenken kan sende inn innlegg til tavlen.

Har brukerne tilgang til hele tavlen?

Kan brukere redigere innlegget sitt etter at det er lagt ut?

  • Kanskje – samarbeidspartnere kan redigere innleggene sine, med mindre du kun har gitt dem leserrettigheter.

Leser >

Koblingens personvern er satt til «Hemmelig»:

Kan brukere sende inn et innlegg?

  • Ja

Har brukerne tilgang til hele forumet?

  • Ja

Kan brukerne redigere innlegget sitt etter at det er lagt ut?

  • Nei

Lenkeinnstillinger satt til «Hemmelig» – Passord:

Kan brukere legge ut et innlegg?

  • Ja

Har brukerne tilgang til hele forumet?

  • Ja – etter at de har tastet inn passordet som er angitt for det forumet.

Kan brukerne redigere innlegget sitt etter at det er lagt ut?

  • Nei

Koblingens personvern er satt til «Hemmelig» – Logg inn:

Kan brukerne legge inn et innlegg?

  • Ja

Har brukerne tilgang til hele forumet?

  • Ja – etter at de har logget seg inn eller registrert seg etter å ha lagt inn innlegget sitt.

Kan brukerne redigere innlegget sitt etter at det er lagt ut?

  • Nei

Personverninnstilling for lenken satt til «Offentlig»:

Kan brukerne legge ut et innlegg?

  • Ja

Har brukerne tilgang til hele forumet?

  • Ja

Kan brukerne redigere innlegget sitt etter at det er lagt ut?

  • Nei

Forfatter >

Koblingens personvern er satt til «Hemmelig»:

Kan brukere sende inn et innlegg?

  • Ja

Har brukerne tilgang til hele forumet?

  • Ja

Kan brukerne redigere innlegget sitt etter at det er lagt ut?

  • Ja

Koblingens personvern er satt til «Hemmelig» – Passord:

Kan brukerne legge ut et innlegg?

  • Ja

Har brukerne tilgang til hele forumet?

  • Ja – etter at de har tastet inn passordet som er angitt for det aktuelle forumet.

Kan brukerne redigere innlegget sitt etter at det er lagt ut?

  • Ja

Linkens personvern er satt til «Hemmelig» – Logg inn:

Kan brukerne legge inn et innlegg?

  • Ja

Har brukerne tilgang til hele forumet?

  • Ja – etter at de har logget inn eller registrert seg etter å ha lagt ut innlegget sitt.

Kan brukerne redigere innlegget sitt etter at det er lagt ut?

  • Ja

Personverninnstilling for lenken satt til «Offentlig»:

Kan brukere legge ut et innlegg?

  • Ja

Har brukerne tilgang til hele forumet?

  • Ja

Kan brukerne redigere innlegget sitt etter at det er lagt ut?

  • Ja

Moderator >

Koblingens personvern er satt til «Hemmelig»:

Kan brukere sende inn et innlegg?

  • Ja

Har brukerne tilgang til hele forumet?

  • Ja

Kan brukere redigere innlegget sitt etter at det er lagt ut?

  • Ja – Siden disse brukerne har moderatorrettigheter, kan de redigere, flytte og slette alle innlegg på forumet. De kan ikke redigere foruminnstillingene eller slette forumet.

Lenke-personvern satt til «Hemmelig» – Passord:

Kan brukerne legge ut innlegg?

  • Ja

Har brukerne tilgang til hele forumet?

  • Ja – etter at de har tastet inn passordet som er angitt for det forumet.

Kan brukerne redigere innlegget sitt etter at det er lagt ut?

  • Ja – Siden disse brukerne har moderatorrettigheter, kan de redigere, flytte og slette alle innlegg på forumet. De kan ikke endre foruminnstillingene eller slette forumet.

Lenke med personverninnstillingen «Hemmelig» – Logg inn:

Kan brukerne legge ut innlegg?

  • Ja

Har brukerne tilgang til hele forumet?

  • Ja – etter at de har logget seg inn eller registrert seg etter å ha lagt ut innlegget sitt.

Kan brukerne redigere innlegget sitt etter at det er lagt ut?

  • Ja – Siden disse brukerne har moderatorrettigheter, kan de redigere, flytte og slette alle innlegg på forumet. De kan ikke redigere foruminnstillingene eller slette forumet.

Personverninnstilling for lenken satt til «Offentlig»:

Kan brukerne legge ut innlegg?

  • Ja

Har brukerne tilgang til hele forumet?

  • Ja

Kan brukerne redigere innlegget sitt etter at det er lagt ut?

  • Ja – Siden disse brukerne har moderatorrettigheter, kan de redigere, flytte og slette alle innlegg på forumet. De kan ikke redigere foruminnstillingene eller slette forumet.

Hvis alle ønsker at innleggene deres skal være helt anonyme ved bruk av innsendingsskjemaet, bør oppretteren av forumet sette «Krev at besøkende er logget inn» til OFF-posisjon og åpne lenken i et inkognitovindu. Det er ikke nok å bare sette knappen i AV-posisjon.

Dette vil sikre at innleggene forblir anonyme, men e-postvarsler som sendes ut vil vise at «noen» har lagt til et innlegg, og aktivitetspanelet vil indikere at «noen» har lagt til et innlegg.

Når du er klar til å dele lenken til innsendingsskjemaet, klikker du på «Kopier» og sender den ut!

Deaktivere innsendingsskjemaer

For å slå av innsendingsskjemaer, klikk på delepilen > Innsendingsskjema > sett «Aktiver innsendingsskjema» til AV.

Hvis du slår denne funksjonen AV, vil lenken deaktiveres. Når du aktiverer lenkene på nytt, opprettes det nye lenker som du må bruke i stedet.

Ofte stilte spørsmål

Hva er forskjellen mellom innsendingsskjemaer og grupperom?
Ved å bruke et grupperom vil samarbeidspartnere kun kunne se en bestemt seksjon/et bestemt kort (ikke hele Padlet) og kan legge ut flere innlegg på samme Padlet.

Ved å bruke et innsendingsskjema kan du invitere en person til å legge ut innlegg uten at vedkommende ser selve tavlen i det hele tatt. Det finnes en alternativ for å tillate at tavlen blir synlig etter at innlegget er lagt ut, men det finnes også andre alternativer.
Jeg finner ikke denne funksjonen på tavlen min. Gjør jeg noe galt?
Bare opprettere kan endre eller opprette et innsendingsskjema. Hvis du er oppretter av tavlen, må du sørge for at du er logget inn på kontoen som opprettet tavlen.
Jeg har satt tavlen min til «Hemmelig – Logg inn», men ingen blir bedt om å logge inn for å legge til innlegg. Hvorfor?
Delingsinnstillingene dine er atskilt fra innstillingene for innsendingsskjemaet. Hvis du har satt delingsinnstillingene til «Hemmelig – Logg inn», må brukerne logge inn før de får tilgang til hele tavlen. For å sikre at brukerne må logge inn før de sender inn innlegg, går du til menyen for innsendingsskjemaet og setter «Krev at besøkende er logget inn» til PÅ-posisjon.

Var denne artikkelen nyttig?

Relaterte artikler