Aktiver tjenestene for navn og rolleoppretting i Blackboard Ultra

Фото профиля Rana WildsОбновлено for 8 timer siden пользователем Rana Wilds

Rollekonfigurering henter automatisk brukerens rolle fra Blackboard Ultra og tildeler en tilsvarende rolle i Padlet. En «Instructor» blir en «Teacher». Blackboard Ultra sender en «Student» som «Learner», som forblir en «Student» i Padlet. Dette skjer hver gang en bruker starter Padlet fra Blackboard Ultra.

Slik fungerer det

To separate mekanismer er involvert:

Starttoken (alltid aktivert i Padlet): Når noen åpner et padlet fra Blackboard Ultra, forteller selve oppstarten Padlet hvilken rolle vedkommende har, og Padlet angir brukerens rolle i Padlet ut fra dette. Dette skjer ved hver oppstart. Padlet har ingen innstilling som slår dette av, men Blackboard-administratorer kan begrense det: hvis «Rolle i kurs» ikke er merket av under «Brukerfelt som skal sendes» (trinn 4), slutter Blackboard å sende rollen, og Padlet kan ikke tildele en.

Names and Role Provisioning Services (NRPS) (valgfritt, innstillingen «Tillat tilgang til medlemstjeneste» i trinn 5): en egen tjeneste som lar Padlet be Blackboard Ultra om den fullstendige klasselisten, slik at studentene vises i Padlet før de i det hele tatt har klikket på en Padlet-lenke. Den styrer ikke påloggingsrettigheter eller rolletildeling.

Hvis du slår av NRPS, stoppes hentingen av klasselisten. Det hindrer ikke Padlet i å lese roller. Studentene vises ikke i Padlet før de starter det selv.

Standard rolletilordninger

LMS-rolle

Padlet-rolle

Administrator

Admin

Fakultet, instruktør, foreleser, leder, ansatt

Lærer

Elever, utvikler, veileder, tutor, nettstudent

Student

Egendefinerte roller

Student

Padlet oppgraderer kun brukere, og nedgraderer dem aldri: Student → Lærer → Administrator. Hvis en student blir instruktør i Blackboard Ultra, blir vedkommende oppgradert til lærer i Padlet. Hvis vedkommende senere blir student igjen, forblir vedkommende lærer i Padlet inntil dette endres manuelt.

Hvis standardtilordningene ikke passer for skolen din, kan du kontakte Padlet-kundestøtte med opplysningene om Blackboard Ultra-rollene dine og hvilke Padlet-roller du ønsker at de skal tilordnes. Tilpasset tilordning konfigureres av oss.

Før du begynner

Du trenger administratorrettigheter i Blackboard Ultra og administratorrettigheter i Padlet for Schools.

Aktiver tjenester for navn og rollefordeling

  1. Logg inn på administratorkontoen i Blackboard Ultra LMS. Klikk på profilikonet ditt og deretter på «Admin».
  2. På siden «Administratorverktøy», under «Integrasjoner», velger du «LTI-verktøyleverandører».
  3. Åpne menyen ved siden av Padlet-verktøyet og velg «Rediger».
  4. Rull ned til «Institusjonsretningslinjer». Under «Brukerfelt som skal sendes» merker du av i boksene ved siden av «Rolle i kurs», «Navn» og «E-postadresse». «Rolle i kurs» er påkrevd for rolletildeling.
  5. Under «Tillat tilgang til medlemstjeneste» velger du «Ja». Dette er NRPS-innstillingen som lar Padlet hente frem klasselisten din.
  1. Klikk på «Send».

Ofte stilte spørsmål

Hvis jeg deaktiverer NRPS, vil det da ikke lenger bli tildelt roller?
Nei. Starttokenet leser fortsatt av roller ved hver oppstart (så lenge «Rolle i kurs» fortsatt er merket av). Å deaktivere NRPS stopper bare oppslaget i klasselisten.
Hvorfor får en bruker feilmeldingen «maksimalt antall lærere»?
Blackboard Ultra prøver å oppgradere den brukeren til lærer eller administrator i Padlet, men abonnementet ditt har allerede nådd maksimalt antall lærere og administratorer, så brukeren får ikke tilgang til Padlet. En av disse endringene vil løse problemet:

1. Bruk tilpasset rolletilordning for å tilordne den rollen til «Student»
2. Øk lærergrensen
for abonnementet ditt 3. Endre Padlet-rollen manuelt. Hvis du setter den lavere enn rollen som Blackboard Ultra-rollen deres tilordnes til, øker Padlet den igjen ved neste oppstart, så alternativ 1 eller 2 gir en mer varig løsning
En brukers Blackboard Ultra-rolle ble endret, men ikke Padlet-rollen. Hvorfor?
Padlet oppgraderer bare, den nedgraderer aldri. Hvis de ble oppgradert til «Lærer» i Padlet, forblir de «Lærer» med mindre det endres manuelt (eller de oppgraderes til «Administrator»).

Unntak: Hvis skolen din bruker eksterne elevlistetjenester (som ClassLink eller OneRoster), kan full synkronisering av elevlisten overstyre denne sikkerhetsmekanismen og nedgradere brukere.
Hva skjer når en ny elev melder seg på?
Når NRPS er aktivert, vises de automatisk i Padlet med rollen «Elev» (med mindre deres Blackboard Ultra-rolle tilsvarer en høyere rolle). Uten NRPS vises de når de starter Padlet for første gang.
Kan jeg endre en brukers rolle manuelt?
Ja, i «Administrer brukere». Å oppgradere noens rolle varer, fordi Padlet aldri nedgraderer ved oppstart. Hvis du setter noen til en lavere rolle enn den Blackboard Ultra-rollen deres tilsvarer, oppgraderer Padlet den igjen ved neste oppstart. For å beholde den lavere rollen, må du også endre Blackboard Ultra-rollen deres.

Была ли эта статья полезной?

Похожие статьи