Aktiver tjenester for navn og rolleoppretting i Blackboard Ultra
Bijgewerkt for 3 timer siden door Rana WildsRollekonfigurering henter automatisk brukerens rolle fra Blackboard Ultra og tildeler en tilsvarende rolle i Padlet. En «Instructor» blir «Teacher», mens en «Student» forblir «Student». Dette skjer hver gang en bruker starter Padlet fra Blackboard Ultra.
Slik fungerer det
To separate mekanismer er involvert:
Starttoken (alltid aktivert) — Når noen åpner et Padlet-ark fra Blackboard Ultra, forteller selve oppstarten Padlet hvilken rolle vedkommende har, og Padlet angir deretter brukerens rolle i Padlet ut fra dette. Dette skjer ved hver oppstart, og det finnes ingen innstilling som kan deaktivere denne funksjonen.
Names and Role Provisioning Services (NRPS) (valgfritt – innstillingene nedenfor) — En egen tjeneste som lar Padlet be Blackboard Ultra om den fullstendige klasselisten, slik at studentene vises i Padlet før de i det hele tatt har klikket på en Padlet-lenke. Den styrer ikke påloggingstillatelser eller rolletildeling.
Standard rollekoblinger
LMS-rolle | Padlet-rolle |
Administrator | Admin |
Fakultet, instruktør, foreleser, leder, ansatt | Lærer |
Elever, utvikler, fasilitator, veileder, nettstudent | Student |
Tilpassede roller | Student |
Padlet oppgraderer kun brukere, og nedgraderer dem aldri: Student → Lærer → Administrator. Hvis en student blir instruktør i Blackboard Ultra, blir vedkommende oppgradert til lærer i Padlet. Hvis vedkommende senere blir student igjen, forblir vedkommende lærer i Padlet inntil rollen endres manuelt.
Før du begynner
Du trenger administratorrettigheter i Blackboard Ultra og administratorrettigheter i Padlet for Schools.
Aktiver tjenester for navn og rollefordeling
- Logg inn på administratorkontoen i Blackboard Ultra LMS. Klikk på profilikonet ditt og deretter på «Admin».
- På siden «Administratorverktøy» blar du ned til «Institusjonsretningslinjer».

- Merk av i boksene ved siden av «Rolle i kurs», «Navn» og «E-postadresse».
- Klikk på «Send».
Ofte stilte spørsmål
Hvis jeg deaktiverer NRPS, vil det da ikke lenger bli tildelt roller?
Hvorfor får en bruker feilmeldingen «maksimalt antall lærere»?
1. Bruk tilpasset rolletilknytning for å knytte den rollen til «Student»
2. Øk lærergrensen
for abonnementet ditt 3. Endre brukerens Padlet-rolle manuelt – vær oppmerksom på at den vil tilbakestilles ved neste oppstart
En brukers rolle i Blackboard Ultra ble endret, men ikke i Padlet. Hvorfor?
Unntak: Hvis skolen din bruker eksterne elevregistertjenester (som ClassLink eller OneRoster), kan full synkronisering av elevregisteret overstyre denne sikkerhetsmekanismen og nedgradere brukere.
