Linkek automatikus újrateremtése
Frissítve 4 nappal ezelőtt – Rana Wilds általAz automatikus újrateremtési linkek segítségével bárki, aki rákattint a Padlet-linkedre, automatikusan létrehozhat egy másolatot a Padlet-ről a saját fiókjában. Ez rendkívül hasznos azoknak a tanároknak, akik szeretnék, ha a diákok a Padlet saját verzióján dolgoznának – anélkül, hogy minden alkalommal arra kellene utasítaniuk őket, hogy manuálisan hozzanak létre egy új Padlet-et.
Egyszerűen csak kattintassanak az automatikus újrateremtési linkre (vagy nyissák meg az URL-t), és a Padlet másolata automatikusan létrejön!
Automatikus újrakészítésre szolgáló linkek létrehozása
![]() | ![]() |
Az automatikus újrakészítésre szolgáló linkek engedélyezéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
- Kattintson a Padletjén a „Megosztás” nyílra
- Kattintson az „Automatikus újrakészítés link” gombra
- Kapcsolja BE az „Auto-remake link engedélyezése?” gombot
- Válassza ki a kívánt jogosultságokat
- Kattintson a „Másolás” gombra
- Ossza meg a linket a diákjaival.
- Az automatikus újrakészítés linkjét személyesen is megoszthatja. Kattintson a „QR-kód lekérése” gombra, és hagyja, hogy a résztvevők a telefonjuk kamerájával beolvassák a kódot, így azonnal csatlakozhatnak, ami nagy csoportok esetén különösen praktikus, amikor az egyéni linkek elküldése nem kivitelezhető.

Mit kell átmásolni?
Padlet-táblák
- Bejegyzések
Válasszon a következő lehetőségek közül: az összes bejegyzés átmásolása az új Padletre, csak az adminisztrátorok által írt bejegyzések átmásolása („Csak adminisztrátorok” kiválasztásával), vagy egyáltalán nincs bejegyzés átmásolása („Nincs” kiválasztásával). Kattintson a „Bejegyzések” melletti legördülő menüre az opció kiválasztásához.

- A bejegyzések szerzője
Kapcsolja a „Bejegyzések szerzője” gombot BE állásba, hogy átmásolja a bejegyzések szerzőit.
- Háttér
Kapcsolja a „Háttérkép” gombot BE állásba, hogy a háttérképet is átmásolja az összes automatikusan újjáalkotott Padletre.
Egyéb beállítások
- Adminisztrátorok hozzáadása az új padletekhez
Ha ezt a gombot BE állásba kapcsolja, az eredeti padlet összes rendszergazdája automatikusan együttműködőként kerül hozzáadásra az újrateremtett padlethez!
- Korlátozás: egy újrateremtés felhasználónként
Ha ezt a gombot BE állásba kapcsolja, akkor a padlet többszöri újrakészítése nem lesz engedélyezve. Ha egy felhasználó már újrakészítette a padletet ezen a linken keresztül, akkor a rendszer átirányítja őt az adott padletre, ahelyett, hogy újat hozna létre.
Ha ezt a gombot KI állítja, akkor több újrateremtés is megengedett.
Kísérleti környezet
- Objektumok
Választhat, hogy az összes objektumot átmásolja-e az új padletbe, csak az adminisztrátorok által létrehozott objektumokat (a „Csak létrehozó” opció kiválasztásával), vagy egyáltalán semmilyen bejegyzést (a „Nincs” opció kiválasztásával). Kattintson az „Objektumok” melletti legördülő menüre az opció kiválasztásához.

- Háttérkép
Kapcsolja a „Háttérkép” gombot „BE” állásba, hogy a háttérkép átmásolódjon az összes automatikusan újrateremtett padletre.
Egyéb beállítások
- Adminisztrátorok hozzáadása az új Sandboxokhoz
Ha ezt a gombot BE állásba kapcsolja, az eredeti Sandbox összes rendszergazdája automatikusan együttműködőként kerül hozzáadásra az újrateremtett Sandboxhoz!
- Korlátozás: egy újrateremtés felhasználónként
Ha ezt a gombot BE állásba kapcsolja, akkor a Sandbox többszöri újrateremtése nem lesz engedélyezve. Ha egy felhasználó már újrateremtette a Sandboxot ezen a linken keresztül, akkor az új Sandbox létrehozása helyett átirányítják az adott Sandboxra.
Ha ezt a gombot KI állítja, akkor több újrateremtés is megengedett.
Az újrateremtések megtekintése
Az „Automatikus újrateremtés” menüben könnyedén megtekintheti az egyes újrateremtett padleteket. A tulajdonos könnyedén elérheti az egyes diákok linkjeit, amelyekre kattintva áttekintheti azokat. Egyszerűen kattintson az eredeti padlet „Megosztás” nyílára > „Automatikus újrateremtés” linkre. Az összes újrateremtett padlet az alján jelenik meg!

Az automatikus újrateremtés linkjeinek letiltása
Az „Automatikus újrakészítés” link letiltásához kövesse az alábbi lépéseket:
- Kattintson a padlet „Megosztás” nyíl gombjára
- Kattintson az „Automatikus újrateremtés” linkre
- Kapcsolja KI az „Automatikus újrakészítés engedélyezése?” gombot
Amikor rákattint a kapcsoló gombra a link automatikus újrakészítésének kikapcsolásához, megjelenik egy figyelmeztető ablak. Válassza a „Kikapcsolás” lehetőséget a letiltás folytatásához.



