Linkek automatikus újragenerálása
Aktualizováno 4 nappal ezelőtt uživatelem Rana WildsAz automatikus újrateremtési linkek lehetővé teszik, hogy bárki, aki rákattint a Padlet-linkedre, automatikusan létrehozhassa a Padlet másolatát a saját fiókjában. Ez rendkívül hasznos azoknak a tanároknak, akik szeretnék, ha a diákok a Padlet saját verzióján dolgoznának – anélkül, hogy minden alkalommal arra kellene utasítaniuk őket, hogy manuálisan hozzanak létre egy új Padletet.
Egyszerűen csak kattintassanak az automatikus újrateremtési linkre (vagy nyissák meg az URL-t), és a Padlet másolata automatikusan létrejön!
Automatikus újrakészítési linkek létrehozása
![]() | ![]() |
Az automatikus újrakészítésre szolgáló linkek engedélyezéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
- Kattintson a Padlet-en a Megosztás nyílra
- Kattintson az Automatikus újrakészítés linkje gombra
- Kapcsolja BE az „Auto-remake link engedélyezése?” gombot
- Válassza ki a kívánt jogosultságokat
- Kattintson a Másolás gombra
- Ossza meg a linket a diákjaival.
- Az automatikus újrakészítés linkjét személyesen is megoszthatja. Kattintson a QR-kód lekérése gombra, és hagyja, hogy a résztvevők a telefonjuk kamerájával beolvassák a kódot, így azonnal csatlakozhatnak, ami nagy csoportok esetén különösen praktikus, amikor az egyéni linkek elküldése nem kivitelezhető.

Mit kell átmásolni?
Padlet-táblák
- Bejegyzések
Választhat, hogy az összes bejegyzést átmásolja-e az új Padletre, csak a szerzők által írt bejegyzéseket (a Csak szerző opció kiválasztásával), vagy egyáltalán nem másol át semmit (a Nincs opció kiválasztásával). Kattintson a „Bejegyzések” melletti legördülő menüre az opció kiválasztásához.

- A bejegyzések szerzősége
Kapcsolja a „Bejegyzések szerzősége” gombot BE állásba, hogy átmásolja a bejegyzések szerzőit.
- Háttér
Kapcsolja a „Háttérkép” gombot BE állásba, hogy a háttérképet is átmásolja az összes automatikusan újrateremtett Padletre.
Egyéb beállítások
- Adminisztrátorok hozzáadása az új padletekhez
Ha ezt a gombot BE állásba kapcsolja, az eredeti padlet összes rendszergazdája automatikusan együttműködőként kerül hozzáadásra az újrateremtett padlethez!
- Korlátozás: egy újrateremtés felhasználónként
Ha ezt a gombot BE állásba kapcsolja, akkor a padlet többszöri újrateremtése nem lesz engedélyezve. Ha egy felhasználó már újrateremtette a padletet ezen a linken keresztül, akkor az új padlet létrehozása helyett átirányítják az adott padletre.
Ha ezt a gombot KI állítja, akkor több újrateremtés is megengedett.
Kísérleti környezet
- Objektumok
Választhat, hogy az összes objektumot átmásolja-e az újrateremtett padletbe, csak az adminisztrátorok által létrehozott objektumokat (a „Csak létrehozó” opció kiválasztásával), vagy egyáltalán semmilyen bejegyzést (a Nincs opció kiválasztásával). Kattintson az „Objektumok” melletti legördülő menüre az opció kiválasztásához.

- Háttérkép
Kapcsolja a „Háttérkép” gombot BE állásba, hogy a háttérképet átmásolja az összes automatikusan újrateremtett padletbe.
Egyéb beállítások
- Adminisztrátorok hozzáadása az új Sandboxokhoz
Ha ezt a gombot BE állásba kapcsolja, az eredeti Sandbox összes rendszergazdája automatikusan együttműködőként kerül hozzáadásra az újrateremtett Sandboxhoz!
- Korlátozás: egy újrateremtés felhasználónként
Ha ezt a gombot BE állásba kapcsolja, akkor a Sandbox többszöri újrateremtése nem lesz engedélyezve. Ha egy felhasználó már újrateremtette a Sandboxot ezen a linken keresztül, akkor az új Sandbox létrehozása helyett átirányítják az adott Sandboxra.
Ha ezt a gombot KI állítja, akkor több újrateremtés is megengedett.
Újrateremtések megtekintése
Az „Automatikus újrateremtés” menüben könnyedén megtekintheti az egyes újrateremtett padleteket. A tulajdonos könnyedén hozzáférhet az egyes diákok linkjeihez, amelyekre kattintva áttekintheti azokat. Egyszerűen kattintson az eredeti padlet Megosztás nyílára > Automatikus újrateremtés linkre. Az összes újrateremtett padlet az oldal alján jelenik meg!

Az „Automatikus újrateremtés” linkek letiltása
Az automatikus újrateremtés linkjének letiltásához kövesse az alábbi lépéseket:
- Kattintson a padlet Megosztás nyíljára
- Kattintson az Automatikus újrateremtés linkre
- Kapcsolja KI az „Auto-remake link engedélyezése?” gombot
Amikor rákattint a kapcsoló gombra a link automatikus újrakészítésének kikapcsolásához, megjelenik egy figyelmeztető ablak. Válassza a Kikapcsolás lehetőséget a letiltás folytatásához.



