Hogyan hagyhatom ki az e-mailes azonosítást a munkaterületünk tagjai esetében?
Frissítve 4 órával ezelőtt – Carla Sese által
Kizárólag az „Iskola” és az „Osztályterem” munkaterületekre vonatkozik
A hitelesítő e-mailek védik a munkaterületet, de nem minden iskolának megfelelőek. Egyes iskolakerületek blokkolják a diákok számára a külső e-maileket, más osztályok pedig egyszerűen csak zökkenőmentes regisztrációt szeretnének. Az iskolai és osztálytermi rendszergazdák aBeállítások → Hozzáférés → Biztonság menüpont alatt mindkét típusú hitelesítést szabályozhatják
Lépj a Beállítások → Hozzáférés → Biztonság menüpontba
Kapcsolja be a gombot
Ellenőrzés megkövetelése az SSO-fiók összekapcsolásához – Ez szabályozza az ellenőrzést, amikor egy SSO-bejelentkezést összekapcsolnak egy munkaterületi fiókkal. A tagok megerősítik az e-mailjükre elküldött kódot, hogy igazolják, hogy a munkaterülethez tartoznak. A Padlet for Schools esetében ez egy, a jóváhagyott domainjeidnek megfelelő e-mail (ha a fiókod rendelkezik ilyennel), egy meghívó link vagy egy CSV-meghívó. A Classroom esetében ez a tagmeghívó linkjén keresztüli csatlakozást jelenti. Ha a beállítás ki van kapcsolva, a jogosult tagok kihagyják a kód megadását. Ez csak a Microsoft, SAML és OIDC bejelentkezésekre vonatkozik. A Google- vagy Apple-fiókkal bejelentkező tagok soha nem kapnak kódot.
Miért kéri a Padlet hirtelen a diákjaimtól, hogy igazolják az e-mail címüket? Ez eddig soha nem fordult elő.
Ez nem korlátozódik a teljesen új tagokra. Azokkal is előfordulhat, akik már egy ideje a munkaterületed tagjai. A hitelesítés a bejelentkezési módszer szerint aktiválódik, nem pedig személyenként: jelszóval történő bejelentkezés esetén kód jelenik meg, amikor valaki először jelentkezik be egy olyan eszközről, amelyet korábban még nem hitelesítettek, míg SSO-kód akkor jelenik meg, amikor valaki először kapcsolja össze egy olyan Microsoft-, SAML- vagy OIDC-bejelentkezést, amelyet még nem hitelesítettek és nem kapcsoltak össze. A Google- és Apple-bejelentkezésnél nem kérnek kódot. Tehát ha egy régóta tag eszközöket vált, vagy először jelentkezik be SSO-val, miután korábban e-mailt és jelszót használt, akkor is megjelenik a kérés, annak ellenére, hogy tagságában semmi sem változott. Ha ezt először látja az egész munkaterületén, érdemes ellenőrizni a Beállítások → Hozzáférés → Biztonság menüpontot is, mivel lehet, hogy a beállítást nemrég ott kapcsolták be.
Tehát ha kikapcsolom, azzal csökkentem a könyvtáram biztonságát?
Nem úgy, ahogyan ez elsőre hangzik. Ez a kapcsoló kizárólag azokat az embereket érinti, akiket egyébként is beengedtek volna. Ez egy megerősítő lépést szüntet meg, nem pedig egy biztonsági kaput. A tényleges tagsági szabályok (jóváhagyott domainlista, CSV-meghívó vagy meghívó link) mindkét esetben továbbra is teljes mértékben érvényben maradnak.