Hogyan ugorhatom át az e-mailes azonosítást a munkaterületünk tagjai esetében?
Frissítve 2 héttel ezelőtt – Carla Sese által
Kizárólag az „Iskola” és „Osztályterem” munkaterületekre vonatkozik
A hitelesítő e-mailek védik a munkaterületet, de nem minden iskolának megfelelőek. Egyes iskolakerületek blokkolják a diákok számára a külső e-maileket, míg egyes osztályok egyszerűen csak zökkenőmentes regisztrációt szeretnének. Az iskolai és osztályszintű rendszergazdák aBeállítások → Hozzáférés → Biztonság menüpont alatt mindkét típusú hitelesítést szabályozhatják
Lépj a Beállítások → Hozzáférés → Biztonság menüpontba
Keresse meg a módosítani kívánt beállítást
Kapcsolja be vagy ki
A két beállítás
Ellenőrzés megkövetelése az SSO-fiók összekapcsolásához – Ez szabályozza az ellenőrzést, amikor egy SSO-bejelentkezést összekapcsolnak egy munkaterületi fiókkal. A tagok megerősítik az e-mailjükre küldött kódot, hogy igazolják, hogy a munkaterületedhez tartoznak. A Padlet for Schools esetében ez egy olyan e-mail, amely megfelel a jóváhagyott domainednek, vagy egy CSV-meghívó. A Classroom esetében ez a csatlakozás a tagmeghívó linkeden keresztül történik. Ha ki van kapcsolva, a jogosult tagok kihagyják a kódot.
Ellenőrzés megkövetelése jelszóval történő bejelentkezéskor – Ez szabályozza az egyszeri kódot a bejelentkezéskor. Ha ki van kapcsolva, a padlet.com/your-workspace-slug oldalon bejelentkező tagok kihagyják a kódot.
Miért kéri a Padlet hirtelen a diákjaimtól, hogy igazolják az e-mail címüket? Ez eddig még soha nem fordult elő.
Ez nem korlátozódik a teljesen új tagokra. Azokkal is előfordulhat, akik már egy ideje a munkaterületed tagjai. Az azonosítás nem személyenként, hanem bejelentkezési módonként aktiválódik: jelszóval történő bejelentkezés esetén akkor jelenik meg a kód, amikor valaki először jelentkezik be egy olyan eszközről, amelyet korábban még nem igazoltak, míg SSO-kód akkor jelenik meg, amikor valaki először kapcsolja össze egy adott, még nem igazolt és összekapcsolatlan SSO-szolgáltatót (Google, Microsoft stb.). Tehát ha egy régóta tagként regisztrált felhasználó eszközt vált, vagy először jelentkezik be SSO-val, miután korábban e-mailt és jelszót használt, akkor is megjelenik a kérés, annak ellenére, hogy tagságában semmi sem változott. Ha ezt az egész munkaterületén most látja először, érdemes megnéznie a Beállítások → Hozzáférés → Biztonság menüpontot is, mivel lehet, hogy a beállítást nemrég ott kapcsolták be.
Tehát ha kikapcsolom, azzal kevésbé biztonságossá teszem a könyvtáramat?
Nem úgy, ahogyan ez elsőre hangzik. Ez a kapcsoló kizárólag azokat az embereket érinti, akik egyébként is bejutnának. Csak egy megerősítő lépést szüntet meg, nem pedig egy biztonsági korlátot. A tényleges tagsági szabályok (jóváhagyott domainlista, CSV-meghívó vagy meghívó link) mindkét esetben továbbra is teljes mértékben érvényben maradnak.