Benyújtási űrlapok
Frissítve előző hét – Rana Wilds általA beküldési űrlap lehetővé teszi, hogy bárki, aki rendelkezik a speciális linkkel, hozzászólhasson egy fórumhoz anélkül, hogy előbb meg kellene látogatnia azt. Ez a funkció különösen hasznos annak megakadályozására, hogy a diákok mások hozzászólásait meglássák, mielőtt sajátjukat beküldenének. Itt nem engedélyezett a csalás!
A beküldési űrlapok aktiválása
A beküldési űrlapokhoz a fórum jobb felső sarkában található Megosztás nyílra kattintva juthat el > Kattintson a Linkek szakasz alatt található Beküldési űrlapra.

Ekkor a „Beküldési űrlap engedélyezése” gombot kell BE állásba kapcsolnia.

Ezzel további beállítási lehetőségek jelennek meg, amelyekkel a táblát az Ön igényeinek leginkább megfelelően alakíthatja ki. Ha szeretné kizárni a névtelen hozzászólókat a táblájáról, kapcsolja BE a „Látogatók bejelentkezése kötelező” gombot.

Azt is eldöntheti, hová irányítsa át a közreműködőt a hozzászólás elküldése után! Kattintson a „Beküldés után” melletti legördülő menüre, és válassza ki, hogy a felhasználót egy megerősítő oldalra irányítja-e, a teljes táblára, ahol mindenki más hozzászólását is láthatja (az „Open Padlet” kiválasztásával), vagy felkéri-e a felhasználót, hogy tegyen közzé újabb hozzászólást.

Látogatói jogosultságok / Link titkossága
Függetlenül attól, hogy a táblád „Látogatói jogosultságait” hogyan állítod be, a Beküldési űrlap továbbra is lehetővé teszi, hogy bármely felhasználó, akinek megvan a link, hozzászólást tegyen közzé. Még akkor is, ha a táblád „Látogatói jogosultságait” „Nincs hozzáférés” beállításra állítod (ami általában azt jelenti, hogy a létrehozón kívül senki sem férhet hozzá a táblához), a felhasználók továbbra is közzétehetnek bejegyzéseket a táblán, ha a Beküldési űrlap linkjét használják.
- Mely beállítások teszik lehetővé a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek a fórumhoz a hozzászólásuk elküldése után?
- Szerkeszthetik-e a bejegyzésüket, miután megtekintették a többiek bejegyzéseit?
- Hogyan állítsd be a fórumot a legjobban az igényeidnek megfelelően?
Az alábbi táblázat segít Önnek ebben!
Látogatói jogosultságok | Mi történik, ha az „Open Padlet” opciót választod (Megosztás nyíl > Beküldési űrlap > „Beküldés után” – Nyitott Padlet) |
Nincs hozzáférés > | Beküldhetnek-e a felhasználók bejegyzést?
Hozzáférhetnek a felhasználók a teljes táblához?
Szerkeszthetik-e a felhasználók a bejegyzésüket a közzététel után?
|
Olvasó > | A link adatvédelmi beállítása: Titkos: Beküldhetnek a felhasználók bejegyzést?
Hozzáférhetnek a felhasználók a teljes fórumhoz?
A felhasználók szerkeszthetik-e a hozzászólásukat a közzététel után?
A link adatvédelmi beállítása: Titkos – Jelszó: A felhasználók beküldhetnek hozzászólást?
Hozzáférhetnek a felhasználók a teljes fórumhoz?
A felhasználók szerkeszthetik-e a hozzászólásukat a közzététel után?
A link adatvédelmi beállítása: Titkos – Bejelentkezés: Küldhetnek-e a felhasználók bejegyzést?
Hozzáférhetnek a felhasználók a teljes fórumhoz?
A felhasználók szerkeszthetik-e a hozzászólásukat a közzététel után?
A link adatvédelmi beállítása: Nyilvános Küldhetnek-e a felhasználók hozzászólást?
Hozzáférhetnek a felhasználók a teljes fórumhoz?
A felhasználók szerkeszthetik-e a hozzászólásukat a közzététel után?
|
Író > | A link titkossága „Titkos” beállításra van állítva: A felhasználók beküldhetnek bejegyzést?
A felhasználók hozzáférhetnek a teljes fórumhoz?
A felhasználók szerkeszthetik-e a bejegyzésüket a közzététel után?
A link adatvédelmi beállítása: Titkos – Jelszó: A felhasználók beküldhetnek hozzászólást?
Hozzáférhetnek a felhasználók a teljes fórumhoz?
A felhasználók szerkeszthetik-e a hozzászólásukat a közzététel után?
A link adatvédelmi beállítása: Titkos – Bejelentkezés: Küldhetnek-e a felhasználók bejegyzést?
Hozzáférhetnek a felhasználók a teljes fórumhoz?
A felhasználók szerkeszthetik-e a hozzászólásukat a beküldés után?
A link adatvédelmi beállítása: Nyilvános Küldhetnek-e a felhasználók hozzászólást?
A felhasználók hozzáférhetnek a teljes fórumhoz?
A felhasználók szerkeszthetik-e a hozzászólásukat a közzététel után?
|
Moderátor > | A link titkossága „Titkos” beállításra van állítva: A felhasználók beküldhetnek hozzászólást?
A felhasználók hozzáférhetnek a teljes fórumhoz?
A felhasználók szerkeszthetik-e a hozzászólásukat a közzététel után?
A link adatvédelmi beállítása: Titkos – Jelszó: A felhasználók beküldhetnek hozzászólást?
Hozzáférhetnek a felhasználók a teljes fórumhoz?
A felhasználók szerkeszthetik-e a hozzászólásukat a közzététel után?
A link adatvédelmi beállítása: Titkos – Bejelentkezés: Küldhetnek a felhasználók hozzászólást?
Hozzáférhetnek a felhasználók a teljes fórumhoz?
A felhasználók szerkeszthetik-e a hozzászólásukat a közzététel után?
A link adatvédelmi beállítása: Nyilvános Küldhetnek-e a felhasználók hozzászólást?
Hozzáférhetnek a felhasználók a teljes fórumhoz?
A felhasználók szerkeszthetik a hozzászólásukat a közzététel után?
|
Ezzel biztosítható, hogy a hozzászólások szerzője névtelen maradjon, a kiküldött e-mailes értesítésekben az szerepeljen, hogy „valaki” írt hozzászólást, és a tevékenységi panelen is az jelenjen meg, hogy „valaki” írt hozzászólást.
Ha készen áll a beküldési űrlap linkjének megosztására, kattintson a Másolás gombra, és küldje el!
A beküldési űrlapok letiltása
A beküldési űrlapok kikapcsolásához kattintson a „Megosztás” nyílra > „Beküldési űrlap” > állítsa a „Beküldési űrlap engedélyezése” kapcsolót KI állásba.
GYIK
Mi a különbség a beküldési űrlapok és a kis csoportos szobák között?
A beküldési űrlap használatával meghívhat valakit, hogy hozzászóljon anélkül, hogy egyáltalán látná az alapul szolgáló táblát. Van egy opció, amely lehetővé teszi a tábla megtekintését a hozzászólás után, de vannak más alternatívák is.
