Linkkien automaattinen uudelleenluonti
Päivitetty 4 päivää sitten käyttäjän Rana Wilds toimestaAutomaattisen uudelleenluonnin linkkien avulla kuka tahansa, joka napsauttaa Padlet-linkkiäsi, voi luoda automaattisesti kopion Padletista omalle tililleen. Tämä on erittäin hyödyllistä opettajille, jotka haluavat oppilaiden työskentelevän omalla Padlet-versiollaan – ilman, että heidän tarvitsee ohjeistaa oppilaita luomaan Padletia manuaalisesti uudelleen joka kerta.
Pyydä oppilaita vain napsauttamaan automaattisen kopioinnin linkkiä (tai siirtymään URL-osoitteeseen), niin Padlet-sivun kopio luodaan automaattisesti!
Luo automaattisen uudelleenluomisen linkkejä
![]() | ![]() |
Ota automaattisen uudelleenluomisen linkit käyttöön seuraavasti:
- Napsauta Padlet-sivusi Jaa-nuolta
- Napsauta Automaattinen uudelleenluontilinkki
- Kytke ”Ota automaattisen uudelleenarvioinnin linkki käyttöön?” -painike päälle
- Valitse haluamasi käyttöoikeudet
- Napsauta Kopioi
- Jaa linkki oppilaillesi.
- Voit myös jakaa automaattisen uudelleenluontilinkin henkilökohtaisesti. Napsauta "Hae QR-koodi" ja anna ihmisten skannata se puhelimensa kameralla liittyäkseen heti, mikä on kätevää suurille ryhmille, joissa yksittäisten linkkien lähettäminen ei ole käytännöllistä.

Mitä tulisi kopioida?
Padlet-taulut
- Viestit
Valitse, kopioidaanko kaikki viestit uudelle Padlet-taululle, vain järjestelmänvalvojien kirjoittamat viestit (valitsemalla ”Vain järjestelmänvalvojat”) vai ei viestejä lainkaan (valitsemalla ”Ei mitään”). Napsauta ”Viestit”-kohdan vieressä olevaa pudotusvalikkoa valitaksesi vaihtoehdon.

- Viestien kirjoittajat
Kytke ”Viestien kirjoittajat”-painike ON-asentoon, jotta viestien kirjoittajat kopioidaan.
- Taustakuva
Kytke ”Taustakuva”-painike päälle, jotta taustakuva kopioidaan kaikkiin automaattisesti uudelleenluotuihin Padlet-alustoihin.
Muut asetukset
- Lisää ylläpitäjiä uusiin padleteihin
Kun kytket tämän painikkeen päälle, kaikki alkuperäisen padletin järjestelmänvalvojat lisätään automaattisesti yhteistyökumppaneiksi uudelleenluotuun padletiin!
- Rajoita yksi uudelleenluonti käyttäjää kohti
Kun kytket tämän painikkeen ON-asentoon, tämän padletin useita uudelleenluomisia ei sallita. Jos käyttäjä on jo luonut padletin uudelleen tämän linkin avulla, hänet ohjataan kyseiseen padletiin uuden luomisen sijaan.
Jos tämä painike on kytketty pois päältä, useammat uudelleenluomiset sallitaan.
Hiekkalaatikko
- Objektit
Valitse, kopioidaanko uusittuun padletiin kaikki objektit, vain järjestelmänvalvojien luomat objektit (valitsemalla Vain luoja) vai ei mitään viestejä (valitsemalla Ei mitään). Napsauta Objektit-kohdan vieressä olevaa pudotusvalikkoa valitaksesi vaihtoehdon.

- Taustakuva
Kytke ”Taustakuva”-painike ON-asentoon, jotta taustakuva kopioidaan kaikkiin automaattisesti uudelleenluotuihin padleteihin.
Muut asetukset
- Lisää järjestelmänvalvojia uusiin Sandboxeihin
Kun kytket tämän painikkeen päälle, kaikki alkuperäisen hiekkalaatikon järjestelmänvalvojat lisätään automaattisesti uudelleenluodun hiekkalaatikon yhteistyökumppaneiksi!
- Rajoita yksi uudelleenluonti käyttäjää kohti
Kun kytket tämän painikkeen päälle, tämän Sandboxin uudelleenluomista ei sallita useammin kuin kerran. Jos käyttäjä on jo luonut Sandboxin uudelleen tämän linkin avulla, hänet ohjataan kyseiseen Sandboxiin sen sijaan, että hän luo uuden.
Jos tämä painike on kytketty pois päältä, useat uudelleenluomiset sallitaan.
Tarkastele uudelleenluotuja versioita
Voit helposti tarkastella jokaista uudelleenluotua padletia Auto-remake-valikossa. Omistaja pääsee helposti tarkastelemaan kunkin oppilaan linkkejä napsauttamalla niitä. Napsauta vain alkuperäisen padletin Jaa-nuolta > Auto-remake-linkkiä. Kaikki uudelleenluodut padletit näkyvät luettelossa alareunassa!

Automaattisen uusinnan linkkien poistaminen käytöstä
Voit poistaa automaattisen uudelleenluomisen linkin käytöstä seuraavasti:
- Napsauta padletin Jaa-nuolta
- Napsauta Automaattinen uudelleenluonti -linkkiä
- Kytke ”Ota automaattinen uudelleenluonti käyttöön?” -painike pois päältä
Kun napsautat kytkintä poistaaksesi linkin automaattisen uudelleenluonnin käytöstä, näyttöön tulee varoitusikkuna. Valitse "Poista käytöstä" jatkaaksesi toiminnon poistamista käytöstä.



