Linkkien automaattinen uudelleenluonti
Оновлено viime viikolla користувачем Rana WildsAutomaattisen uudelleenluonnin linkkien avulla kuka tahansa, joka napsauttaa Padlet-linkkiäsi, voi luoda automaattisesti kopion Padletista omalle tililleen. Tämä on erittäin hyödyllistä opettajille, jotka haluavat oppilaiden työskentelevän omalla Padlet-versiollaan – ilman, että heidän tarvitsee ohjeistaa oppilaita luomaan Padletia manuaalisesti uudelleen joka kerta.
Pyydä oppilaita vain napsauttamaan automaattisen kopioinnin linkkiä (tai siirtymään URL-osoitteeseen), niin Padlet-sivun kopio luodaan automaattisesti!
Luo automaattisen uudelleenluomisen linkit
![]() | ![]() |
Ota automaattisen uudelleenluonnin linkit käyttöön seuraavasti:
- Napsauta Padlet-sivusi Jaa-nuolta
- Napsauta Automaattinen uudelleenluontilinkki
- Kytke ”Ota automaattinen uudelleenarviointilinkki käyttöön?” -painike päälle
- Valitse haluamasi käyttöoikeudet
- Napsauta Kopioi
- Jaa linkki oppilaille.
Mitä tulisi kopioida?
Padlet-taulut
- Viestit
Valitse, kopioidaanko kaikki viestit uuteen Padlet-tauluun, vain järjestelmänvalvojien kirjoittamat viestit (valitsemalla Vain järjestelmänvalvojat) vai ei viestejä lainkaan (valitsemalla Ei mitään). Napsauta ”Viestit”-kohdan vieressä olevaa pudotusvalikkoa valitaksesi vaihtoehdon.

- Viestien kirjoittajat
Kytke ”Viestien kirjoittajat”-painike päälle, jotta viestien kirjoittajat kopioidaan.
- Taustakuva
Kytke ”Taustakuva”-painike päälle, jotta taustakuva kopioidaan kaikkiin automaattisesti uudelleenluotuihin Padlet-alustoihin.
Muut asetukset
- Lisää ylläpitäjiä uusiin padleteihin
Kun kytket tämän painikkeen päälle, kaikki alkuperäisen padletin järjestelmänvalvojat lisätään automaattisesti yhteistyökumppaneiksi uudelleenluotuun padletiin!
- Rajoita yksi uudelleenluonti käyttäjää kohti
Kun kytket tämän painikkeen ON-asentoon, tämän padletin useita uudelleenluomisia ei sallita. Jos käyttäjä on jo luonut padletin uudelleen tämän linkin avulla, hänet ohjataan kyseiseen padletiin uuden luomisen sijaan.
Jos tämä painike on kytketty pois päältä, useat uudelleenluomiset sallitaan.
Hiekkalaatikko
- Objektit
Valitse, kopioidaanko uusittuun padletiin kaikki objektit, vain järjestelmänvalvojien luomat objektit (valitsemalla Vain luoja) vai ei yhtään viestiä (valitsemalla Ei mitään). Napsauta Objektit-kohdan vieressä olevaa pudotusvalikkoa valitaksesi vaihtoehdon.

- Taustakuva
Kytke ”Taustakuva”-painike päälle, jotta taustakuva kopioidaan kaikkiin automaattisesti uudelleenluotuihin padleteihin.
Muut asetukset
- Lisää järjestelmänvalvojia uusiin Sandboxeihin
Kun kytket tämän painikkeen päälle, kaikki alkuperäisen hiekkalaatikon järjestelmänvalvojat lisätään automaattisesti uudelleenluodun hiekkalaatikon yhteistyökumppaneiksi!
- Rajoita yksi uudelleenluonti käyttäjää kohti
Kun kytket tämän painikkeen ON-asentoon, tämän Sandboxin useita uudelleenluomisia ei sallita. Jos käyttäjä on jo luonut Sandboxin uudelleen tämän linkin avulla, hänet ohjataan kyseiseen Sandboxiin uuden luomisen sijaan.
Jos tämä painike on kytketty pois päältä, useat uudelleenluomiset sallitaan.
Tarkastele uudelleenluotuja versioita
Voit helposti tarkastella jokaista uudelleenluotua padletia Auto-remake-valikossa. Omistaja pääsee helposti tarkastelemaan kunkin oppilaan linkkejä napsauttamalla niitä. Napsauta vain alkuperäisen padletin Jaa-nuolta > Auto-remake-linkkiä. Kaikki uudelleenluodut padletit näkyvät luettelossa alareunassa!

Automaattisen uudelleenluomisen linkkien poistaminen käytöstä
Voit poistaa automaattisen uudelleenluonnin linkin käytöstä seuraavasti:
- Napsauta padletin Jaa-nuolta
- Napsauta Automaattinen uudelleenluonti -linkkiä
- Kytke ”Ota automaattisen uudelleenluomisen linkki käyttöön?” -painike POIS
Kun napsautat kytkintä poistaaksesi linkin automaattisen uudelleenluonnin käytöstä, näyttöön tulee varoitusikkuna. Valitse "Poista käytöstä" jatkaaksesi toiminnon poistamista käytöstä.



