Lähetyslomakkeet
Päivitetty 2 viikkoa sitten käyttäjän Rana Wilds toimestaLähetyslomakkeen avulla kuka tahansa, jolla on erityinen linkki, voi lähettää viestin keskustelupalstalle käymättä siellä etukäteen. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen estämään oppilaita näkemästä muiden viestejä ennen oman viestinsä lähettämistä. Täällä ei sallita huijaamista!
Lähetyslomakkeiden aktivointi
Pääset lähetyslomakkeisiin napsauttamalla foorumin oikeassa yläkulmassa olevaa Jaa-nuolta > Napsauta Lähetyslomake Linkit-osion alla.

Tässä vaiheessa sinun on kytkettävä ”Ota lähetyslomake käyttöön” -painike PÄÄLLÄ-asentoon.

Tämä tuo esiin lisää asetuksia, joiden avulla voit muokata taulua juuri sinun tarpeisiisi sopivaksi. Jos haluat estää nimettömien kirjoittajien pääsyn taulullesi, voit kytkeä ”Vaadi vierailijoilta kirjautumista” -painikkeen päälle.

Voit myös päättää, minne yhteistyökumppanisi ohjataan viestin lähettämisen jälkeen! Napsauta ”Lähetyksen jälkeen” -kohdan vieressä olevaa pudotusvalikkoa ja valitse, ohjataanko käyttäjä vahvistussivulle, koko taululle katsomaan muiden viestejä (valitsemalla ”Avaa Padlet”) vai kutsutaanko käyttäjä lisäämään uusi viesti.

Vierailijoiden käyttöoikeudet / Linkin yksityisyys
Riippumatta siitä, miten olet määrittänyt taulusi ”Vierailijoiden käyttöoikeudet”, lähetyslomakkeesi sallii edelleen kaikkien käyttäjien, joilla on linkki, tehdä viestin. Vaikka asetat taulusi ”Vierailijoiden käyttöoikeudet” -asetukseksi ”Ei pääsyä” (mikä yleensä tarkoittaa, että kukaan muu kuin luoja ei pääse taululle), käyttäjät voivat silti lähettää viestejä taululle, jos he käyttävät lähetyslomakkeen linkkiä.
- Mitkä asetukset sallivat käyttäjien pääsyn foorumille viestin lähettämisen jälkeen?
- Voivatko he muokata viestiään nähtyään muiden viestit?
- Miten foorumi kannattaa määrittää parhaiten tarpeisiisi sopivaksi?
Alla on taulukko, joka auttaa sinua!
Vierailijoiden käyttöoikeudet | Mitä tapahtuu, kun valitset vaihtoehdon ”Avaa Padlet” (Jaa-nuoli > Lähetyslomake > ”Lähettämisen jälkeen” – Avoin Padlet) |
Ei pääsyä > | Voivatko käyttäjät lähettää viestejä?
Pääsevätkö käyttäjät koko taululle?
Voivatko käyttäjät muokata viestiään lähettämisen jälkeen?
|
Lukija > | Linkin yksityisyysasetukseksi on valittu Salainen: Voivatko käyttäjät lähettää viestejä?
Voivatko käyttäjät käyttää koko foorumia?
Voivatko käyttäjät muokata viestiään sen lähettämisen jälkeen?
Linkin tietosuojaksi on asetettu Salainen – Salasana: Voivatko käyttäjät lähettää viestejä?
Voivatko käyttäjät käyttää koko keskustelupalstaa?
Voivatko käyttäjät muokata viestiään sen lähettämisen jälkeen?
Linkin tietosuoja on asetettu salaiseksi – Kirjaudu sisään: Voivatko käyttäjät lähettää viestin?
Voivatko käyttäjät käyttää koko keskustelupalstaa?
Voivatko käyttäjät muokata viestiään sen lähettämisen jälkeen?
Linkin näkyvyysasetukseksi on valittu Julkinen: Voivatko käyttäjät lähettää viestejä?
Voivatko käyttäjät käyttää koko keskustelupalstaa?
Voivatko käyttäjät muokata viestiään sen lähettämisen jälkeen?
|
Kirjoittaja > | Linkin yksityisyysasetukseksi on valittu Salainen: Voivatko käyttäjät lähettää viestin?
Voivatko käyttäjät käyttää koko foorumia?
Voivatko käyttäjät muokata viestiään sen lähettämisen jälkeen?
Linkin tietosuoja-asetukseksi on valittu Salainen – Salasana: Voivatko käyttäjät lähettää viestejä?
Voivatko käyttäjät käyttää koko keskustelupalstaa?
Voivatko käyttäjät muokata viestiään sen lähettämisen jälkeen?
Linkin tietosuoja on asetettu salaiseksi – Kirjaudu sisään: Voivatko käyttäjät lähettää viestin?
Voivatko käyttäjät käyttää koko keskustelupalstaa?
Voivatko käyttäjät muokata viestiään sen lähettämisen jälkeen?
Linkin näkyvyysasetukseksi on valittu Julkinen: Voivatko käyttäjät lähettää viestin?
Voivatko käyttäjät käyttää koko keskustelupalstaa?
Voivatko käyttäjät muokata viestiään sen lähettämisen jälkeen?
|
Moderaattori > | Linkin yksityisyysasetukseksi on valittu Salainen: Voivatko käyttäjät lähettää viestejä?
Voivatko käyttäjät käyttää koko keskustelupalstaa?
Voivatko käyttäjät muokata viestiään sen lähettämisen jälkeen?
Linkin tietosuoja on asetettu salaiseksi – salasana: Voivatko käyttäjät lähettää viestejä?
Voivatko käyttäjät käyttää koko foorumia?
Voivatko käyttäjät muokata viestiään sen lähettämisen jälkeen?
Linkin tietosuoja on asetettu salaiseksi – Kirjaudu sisään: Voivatko käyttäjät lähettää viestejä?
Voivatko käyttäjät käyttää koko foorumia?
Voivatko käyttäjät muokata viestiään sen lähettämisen jälkeen?
Linkin näkyvyysasetukseksi on valittu Julkinen: Voivatko käyttäjät lähettää viestejä?
Voivatko käyttäjät käyttää koko keskustelupalstaa?
Voivatko käyttäjät muokata viestiään sen lähettämisen jälkeen?
|
Näin varmistetaan, että viestien lähettäjä pysyy nimettömänä, lähetetyissä sähköpostimuistutuksissa näkyy, että ”joku” on lisännyt viestin, ja aktiviteettipaneelissa näkyy, että ”joku” on lisännyt viestin.
Kun olet valmis jakamaan lähetyslomakkeen linkin, napsauta Kopioi ja lähetä se!
Lähetyslomakkeiden poistaminen käytöstä
Voit poistaa lähetyslomakkeet käytöstä napsauttamalla Jaa-nuolta > Lähetyslomake > kytkemällä ”Ota lähetyslomake käyttöön” -valitsimen OFF-asentoon.
Usein kysytyt kysymykset
Mitä eroa on lähetyslomakkeilla ja pienryhmähuoneilla?
Lähetyslomakkeen avulla voit kutsua henkilön lähettämään viestejä näkemättä lainkaan taustalla olevaa taulua. On olemassa vaihtoehto, jonka avulla taulu voidaan näyttää viestin lähettämisen jälkeen, mutta on myös muita vaihtoehtoja.
