ClassLinkin SSO ja oppilasluettelot

Foto profil Rana WildsDiperbarui 6 päivää sitten oleh Rana Wilds

ClassLink SSO:n ja käyttäjähallinnan käyttöönotto helpottaa huomattavasti oppilaiden lisäämistä ja hallintaa Padlet for Schools -tililläsi!

Huomaa, että SSO ja käyttäjähallinta toimivat samalla tavalla, mutta niissä on joitakin pieniä eroja:

Mitä eroa niillä on?

Molemmat vaihtoehdot määrittävät opettajille ja oppilaille oikean roolin, kun he kirjautuvat sisään. Kun uusia opettajia tai oppilaita lisätään, he pääsevät heti käyttämään Padletia ClassLinkin kautta. 

SSO:n avulla voit hallita käyttäjiä Ihmisten hallinta -ohjauspaneelissa (jos sinun on lisättävä joku, jota ei ole ClassLinkin luettelossa). Tätä ei yleensä tarvita, mutta joissakin tapauksissa järjestelmänvalvojia tai muita käyttäjäryhmiä ei ole sisällytetty ClassLinkin luetteloon. 

Tässä tapauksessa sinun on myös kytkettävä Padletin kohdassa Asetukset > Organisaation tiedot olevan vaihtoehdon ”Salli vain kolmannen osapuolen kirjautuminen” vieressä oleva painike POIS-asentoon. Näin voit lisätä muita käyttäjiä, jotka voivat kirjautua Padletiin sähköpostiosoitteellaan ja salasanallaan.

  • Kun käyttäjähallinta on käytössä, käyttäjien lisääminen ja poistaminen Padletin Ihmisten hallinta -ohjauspaneelissa poistetaan käytöstä, ja kaikkea käyttäjähallintaa hoidetaan sen sijaan ClassLinkin ohjauspaneelissa.
  • Käyttäjähallinta poistaa automaattisesti käyttäjiä jäsenten luettelosta, jos he lähtevät koulupiiristä.
  1. Ota ClassLink SSO käyttöön Asetukset-sivullasi.
ClassLink-integraatio on käytettävissä vain Padlet for Schools -tileillä.
  1. Lisää ClassLinkissä Padlet-sovellus ja valitse, otatko käyttöön SSO:n vai SSO:n ja käyttäjähallinnan.

Ota yhteyttä johonkin tiimimme jäsenistä yhteydenottolomakkeellamme ja pyydä käyttäjähallinnan käyttöönottoa tilillesi.

  1. Kun käyttäjähallinta on KÄYTÖSSÄ, järjestelmänvalvojat eivät voi enää muokata käyttäjiä Ihmisten hallinta/Jäsenet -sivulla. Käyttäjähallinta siirtyy nyt ulkoiseen käyttäjähallintajärjestelmään. Lue lisää käyttäjien hallinnasta ulkoisten käyttäjähallintajärjestelmien yhteydessä >> Napsauta tästä!
🌟Käyttäjien ensimmäinen synkronointi käyttäjäluettelosta tilille tapahtuu, kun käyttäjähallinta kytketään KÄYTTÖÖN. Tämän jälkeen tiedot päivitetään kerran päivässä.🌟

Usein kysyttyä

Yhdistyvätkö käyttäjätietueet automaattisesti nykyisiin tileihin, kun käyttäjähallinta otetaan käyttöön?
Kunhan käyttäjähallintajärjestelmässä olevat sähköpostiosoitteet vastaavat Padletissa käytettyjä sähköpostiosoitteita, tilit synkronoidaan ja käyttäjät voivat jatkaa Padletin käyttöä entiseen tapaan.
Säilyykö kaikki luotu sisältö, jos käyttäjätilit yhdistetään?
Kyllä, kunhan sähköpostiosoitteet ovat samat. Jos sähköpostiosoitteet ovat erilaiset, ota meihin yhteyttä!
Mitä tileillä oleva sisältö tarkoittaa, jos nykyiset Padlet-tilit eivät vastaa käyttäjähallintajärjestelmämme tietoja?
Jos käyttäjän sähköpostiosoitetta ei ole käyttäjähallintajärjestelmässäsi, hänen tilinsä poistetaan käytöstä ja hänen padletinsa siirretään keskeytettyyn tilaan. Näitä padleteja ei poisteta, vaan ne pysyvät keskeytettyinä, kunnes käyttäjän tili aktivoidaan uudelleen. Jos käyttäjä lisätään takaisin käyttäjähallintajärjestelmääsi, hänen tilinsä ja padletinsa palautetaan kokonaan.

Apakah artikel ini bermanfaat?

Artikel terkait