Автоматично пресъздаване на връзки
Aktualizované предходната седмица používateľom Rana WildsВръзките за автоматично пресъздаване позволяват на всеки, който кликне върху вашата връзка към Padlet, автоматично да създаде дубликат на Padlet-а в собствения си акаунт. Това е изключително полезно за учителите, които искат учениците да работят върху своя собствена версия на Padlet — без да се налага да ги насочват да пресъздават Padlet-а ръчно всеки път.
Просто ги накарайте да кликнат върху вашата връзка за автоматично пресъздаване (или да отидат на URL адреса) и пресъздаденият Padlet ще бъде създаден автоматично!
Създаване на връзки за автоматично пресъздаване
![]() | ![]() |
За да активирате връзките за автоматично пресъздаване, следвайте тези стъпки:
- Кликнете върху стрелката „Сподели“ на вашия Padlet
- Кликнете върху „Връзка за автоматично пресъздаване“
- Включете бутона „Да се активира линкът за автоматично преизчисляване?“
- Изберете желаните разрешения
- Кликнете върху „Копирай“
- Разпратете линка на учениците си.
Какво трябва да се копира?
Табла в Padlet
- Публикации
Изберете дали да се копират всички публикации в пресъздадения Padlet, само публикациите, написани от администраторите (чрез избор на „Само администратори“), или да не се копира нищо (чрез избор на „Нищо“). Кликнете върху падащото меню до „Публикации“, за да изберете желания вариант.

- Авторство на публикациите
Превключете бутона „Авторство на публикациите“ в положение „Включено“, за да прехвърлите информацията за авторите на публикациите.
- Фон
Превключете бутона „Фон“ в положение „ВКЛЮЧЕНО“, за да прехвърлите фона във всички автоматично пресъздадени Padlet-и.
Други настройки
- Добавяне на администратори към новите Padlets
Ако включите този бутон, всички администратори от оригиналния падлет автоматично ще бъдат добавени като съавтори в пресъздадения падлет!
- Ограничение до едно пресъздаване на потребител
Превключването на този бутон в положение „ВКЛЮЧЕНО“ означава, че няма да се допускат многократни пресъздавания на този падлет. Ако даден потребител вече е пресъздал падлета чрез тази връзка, той ще бъде пренасочен към този падлет, вместо да създава нов.
Ако този бутон е изключен, ще бъдат разрешени множество пресъздавания.
Пясъчник
- Обекти
Изберете дали да се копират всички обекти в пресъздадения падлет, само обектите, създадени от администраторите (чрез избор на „Само създател“) или изобщо да не се копират публикации (чрез избор на „Нищо“). Кликнете върху падащото меню до „Обекти“, за да изберете желаната опция.

- Фон
Превключете бутона „Фон“ в положение „ВКЛЮЧЕН“, за да копирате фона във всички автоматично пресъздадени падлети.
Други настройки
- Добавяне на администратори към новите Sandbox
Активирането на този бутон ще доведе до автоматичното добавяне на всички администратори от оригиналната „Sandbox“ като сътрудници в пресъздадената „Sandbox“!
- Ограничение до едно пресъздаване на потребител
Превключването на този бутон в положение „ВКЛЮЧЕНО“ означава, че няма да се допускат многократни пресъздавания на тази „Пясъчна кутия“. Ако даден потребител вече е пресъздал „Пясъчната кутия“ чрез този линк, той ще бъде пренасочен към нея, вместо да създава нова.
Ако този бутон е изключен, ще бъдат разрешени многократни пресъздавания.
Преглед на пресъздадените версии
Лесно можете да прегледате всеки пресъздаден Padlet в менюто „Автоматично пресъздаване“. Собственикът може лесно да получи достъп до линковете за всеки ученик, като кликне върху тях, за да ги прегледа. Просто кликнете върху стрелката „Сподели“ на оригиналния Padlet > линк „Автоматично пресъздаване“. Всички пресъздадени Padlet-и ще бъдат изброени в долната част!

Деактивиране на връзките за „Автоматично пресъздаване“
За да деактивирате връзката за автоматично пресъздаване, следвайте тези стъпки:
- Кликнете върху стрелката „Сподели“ на вашия Padlet
- Кликнете върху връзката „Автоматично пресъздаване“
- Превключете бутона „Да се активира линкът за автоматично пресъздаване?“ на ИЗКЛЮЧЕНО
Когато кликнете върху бутона за превключване, за да изключите автоматичното пресъздаване на линкове, ще се появи предупредително прозорче. Изберете „Изключване“, за да продължите с деактивирането.



